Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Topopleiding muziek in Oost Nederland

Datum nieuwsfeit: 19-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE


18 februari 1999
Nummer: 99.13

Topopleiding muziek in Oost Nederland
De drie conservatoria in Oost Nederland - gevestigd te Arnhem, Enschede en Zwolle - werken reeds enige tijd samen op het gebied van de vakopleiding Muziek. Om deze samenwerking verder te intensiveren hebben de besturen van deze conservatoria op 1 januari jongstleden de Stichting Messiaen Academie opgericht. De academie zal zich in het bijzonder richten op de voortgezette vakopleiding muziek.

De Messiaen Academie zal met gebruikmaking van de deskundigheid en voorzieningen van de drie conservatoria zorgdragen voor de verdere beroepsontwikkeling van talentvolle en veelbelovende muziekvakstudenten. Afgestudeerden van deze drie, maar ook van andere conservatoria in binnen- en buitenland, kunnen na het afleggen van een toelatingsexamen tot de Messiaen Academie worden toegelaten. Studenten aan de Messiaen Academie kunnen de opleiding in Arnhem, Enschede en Zwolle volgen.

De muziekcultuur in Oost Nederland is sterk ontwikkeld. Behalve de drie conservatoria zijn er in dit gebied tevens een tweetal symfonieorkesten en een operagezelschap gevestigd waarmee tal van samenwerkingsvormen is ontwikkeld. Via het internationale netwerk "CHAIN" wordt bovendien op uitwisselingsbasis samengewerkt met een twintigtal Europese conservatoria. Deze totale muzikale infrastructuur biedt de studenten van de Messiaen Academie vele mogelijkheden om op een kwalitatief hoogwaardig, internationaal georiënteerd niveau zich te ontwikkelen tot een bekwaam, veelzijdig musicus.

laatste wijziging gemaakt op: 19-02-99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie