Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Griezelen met insecten en reptielen in Artis

Datum nieuwsfeit: 20-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Artis


Amsterdam, 9 februari 1999

Persbericht

Griezelen met insecten en reptielen in Artis

Het eerste weekend van de Amsterdamse vakantie, zaterdag 20 en zondag 21 februari, valt er heel wat af te griezelen in Artis.

Speciale griezel-rondleidingen leiden je langs allerlei gigantische insectenmodellen, zoals een reuzenbidsprinkhaan met bewegende scharen en een schorpioen met een vervaarlijk buigende staart, en eindigen bij de levende, krioelende griezels achter de schermen van het Insectarium.

Aan de hand van een speurtocht kun je ook zelf op onderzoek langs de twee meter hoge, bewegende en zoemende insectmodellen of adembenemend luisteren naar één van de spannende griezelverhalen.

Als je voorzichtig je handen durft te steken in één van de griezeldozen en je raadt wat je voor iets engs voelt, win je misschien wel één van de tientallen Artisdierenkwartetspellen.

In het Insectarium mogen enkele griezels voor even uit hun vertrouwde omgeving, zodat men eens nader kennis kan maken met deze, soms voorhistorische, dieren.

De jonge bezoekers kunnen hun gezicht helemaal in insecten-stijl laten schminken. En als iedereen vanuit een luie stoel rustig denkt te genieten van een wervelend programma in de koepel van het Planetarium, komen zelfs daar nog wat engerds om de hoek van het heelal kijken: griezels aan de sterrenhemel.

Dit speciaal georganiseerde griezelweekend luidt de laatste week in van de expositie met reusachtige insectenmodellen ‘Griezels in je achtertuin’. Alles is toegankelijk met slechts één Artis entreekaartje.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie