Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD en PvdA willen betere privacybescherming door gemeenten

Datum nieuwsfeit: 22-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VVD

VVD EN PVDA VRAGEN VAN MINISTER VAN BOXTEL BETERE PRIVACYBESCHERMING DOOR GEMEENTEN

Naar aanleiding van het Rapport van de Registratiekamer over het gebrek aan privacybescherming door gemeenten bij het beheer van de gemeentelijke basisadministratie (GBA) en het antwoord van de verantwoordelijk minister van Boxtel (Grotesteden en Integratiebeleid) heeft gegeven op de door hen gestelde kamervragen, willen de Tweede Kamerleden Luchtenveld (VVD) en Wagenaar (PvdA) nader overleg met de minister.

Zij vinden de beantwoording van hun kamervragen te summier en zij hebben daarom heden via de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken voorgesteld dat de minister een nadere brief aan de Kamer zendt met zijn reactie op de privacyschending zoals aangegeven in het rapport van de Registratiekamer. Tevens willen zij dat de minister maatregelen aangeeft om de privacy bij de GBA's te waarborgen en verkenning van technische mogelijkheden om de toegang tot GBA-bestanden beter af te schermen. Na ontvangst van een brief van de minister zou wat Luchtenveld en Wagenaar betreft de Kamercommissie op korte termijn met de minister over de privacybescherming moeten spreken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie