Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteraadsvergadering Brunssum

Datum nieuwsfeit: 23-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Brunssum

Gemeenteraads vergadering dinsdag 23 februari

De gemeenteraad komt voor een vergadering bijeen op dinsdag 23 februari om 19.00 uur in de raadzaal van het Bestuurscentrum. Deze vergadering zal door de Lokale Omroep Onderbanken rechtstreeks op televisie worden uitgezonden op kanaal 50+ (704,25 Mhz). Belangstellenden zijn ook van harte welkom op de tribune in de raadzaal.

De agenda en bijbehorende vergaderstukken liggen voor publiek ter inzage bij de balie in de hal van het Bestuurscentrum, in de bibliotheek en in d'r Brikke-oave.

Na de opening komen onder meer de volgende agendapunten aan de orde.

2. Verbetertraject Sociale Zaken

Sinds medio 1996 werkt de afdeling Sociale Zaken aan een intern verbetertraject. Wanneer het ministerie toestemming geeft voor een dergelijke traject ziet het Rijk af van het opleggen van financiële maatregelen, onder de voorwaarde dat de gemeente het verbeterplan uitvoert conform de eisen en de tekortkomingen na afloop ook daadwerkelijk zijn opgeheven. Voor de financiering van het verbetertraject is een bedrag nodig van 240.000 gulden.

3. Tenaamstelling gemeentelijke garanties

Voor de Singelflat zijn leningen aangegaan met gemeentegaranties aan de Stichting Bejaardenzorg H.Vicentius à Paulo. Voor de exploitatie van de Singelflat is nu de Stichting de Singel opgericht. De tenaamstelling van de gemeentegaranties moet nu veranderen in de naam van de nieuwe stichting.

4. Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Het college stelt de raad voor om te besluiten dat de onroerende zaakbelastingen en de afvalstoffenheffing in z'n geheel voor kwijtschelding in aanmerking komen.

5. Herstructureringsreserve

In 1998 besloot de gemeente een deel van de woningen van de gemeente te verkopen aan Wonen Brunssum. De opbrengst van deze verkoop, ca. 17 miljoen gulden zou worden gestort in de Herstructureringsreserve.

Na overleg met Wonen Brunssum stelt het college nu voor om het geld uit de Herstructureringsreserve te besteden aan de volgende projecten:


* Masterplan Brunssum-West, 100.000 gulden.


* Sanering achterterreinen Oude Egge, maximaal 1.250.000 gulden.


* Stadsvernieuwing Haafheidestraat, 83.500 gulden.


* Beeldkwaliteitsplan Schuttersveld, 56.500 gulden.

Het college stelt de raad voor om verschillende percelen grond in de gemeente (samen 1517 vierkante meter) te verkopen aan Wonen Brunssum. Dit is nodig omdat het hierbij gaat om stukken grond bij woningen die door Wonen Brunssum aan de bewoners zijn verkocht.

6. Voorbereidingsbesluiten

Klingbemden 113, voor het oprichten van een overkapping.

Vroedschapstraat 49, voor het oprichten van een garage en een afdak.

Eglantier 9, voor het legaliseren van een verandering van een aanbouw.

Platanendreef 68, voor het oprichten van een carport en het vergroten van een woonhuis.

Clercstraat 2A, voor het oprichten van een garage en een erker.

Marebosjesweg 21, voor het vergroten van een woonhuis.

Prins Hendriklaan (ged.), om een nieuwe bedrijfsvestiging van Drukkerij Beekelaar mogelijk te maken.

7. Bouwverordening

De bouwverordening van de gemeente Brunssum dateert van 1993. Door wijziging van regelingen van hogere orde en/of veranderingen en aanpassingen aan ontwikkelingen moet de raad een nieuwe verordening vaststellen. Het gaat om wijzigingen omtrent het verwijderen van asbest, voorschriften omtrent bouw- en sloopafval, brandveiligheid en verschillende kleine aanpassingen.

8. Verkoop grond industrieterrein Bouwberg

Vlechtersbedrijf Akkoord wil grond kopen van de gemeente Brunssum voor de wijziging van de aan- en afvoer van materialen van het bedrijf 'Akkoord' en uitbreiding van het bedrijf 'Luc'. Het gaat om, in totaal, 4.367 vierkante meter grond op het industrieterrein Bouwberg.

9. Verkoop grond industrieterrein Haefland

Timmerbedrijf Marx VOF wil grond kopen van de gemeente Brunssum voor de uitbreiding van het bedrijf. Het gaat om 2.052 vierkante meter grond op industrieterrein Haefland.

10. Situatie Licom

Velia, de vereniging van Licom aandeelhouders waarvan Brunssum deel uit maakt, is een onderzoek gestart naar de ontstane situatie bij Licom en haar toekomstperspectief. Ook wordt onderzocht hoe de tekorten zijn ontstaan op de sociale plannen. Het college vraagt de raad voor dit onderzoek 9.000 gulden beschikbaar te stellen.

11. Parkstad Limburg

In de bestuursovereenkomst Parkstad Limburg is vastgelegd dat de acht gemeenten uit Oostelijk Zuid-Limburg (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) in de toekomst verregaand gaan samenwerken. Om dat samenwerken gestalte te geven wordt door alle partijen een Bestuursovereenkomst (convenant) getekend waarin een groot aantal sub-convenanten zijn opgenomen. De eerste projecten ter uitvoering van die subconvenanten komen naar alle waarschijnlijkheid in juni/juli van dit jaar in de gemeenteraden aan de orde. Daarbij zal in ieder geval een project zitten ter uitvoering van het sub-convenant 'Buitenring en Binnenring'. De uitwerking van dit sub-convenant is voor Brunssum van heel groot belang in verband met de afwikkeling van het verkeer.

12. Bezwaarschrift marktkooplieden

Zeven marktkooplieden hebben bezwaar aangetekend tegen de marktverordening die in 1998 is vastgesteld. De Commissie voor de bezwaarschriften wil de klacht niet behandelen (niet-ontvankelijk) omdat je tegen het vaststellen van een verordening geen bezwaar kunt maken. Dat kan wel tegen een besluit dat is genomen op basis van de verordening.

13. Communicatiebeleidsplan

Het college vraagt de raad het communicatiebeleidsplan 'Van informeren naar communiceren' vast stellen. Het plan laat zien dat de uitvoerende aspecten van communicatie in Brunssum goed op de rails staan. Advisering en ondersteuning en persbeleid zijn onderwerpen die nog verbetering behoeven.

14. Wijziging reglement van orde

Op initiatief van het fractievoorzittersoverleg is besloten dat het college voortaan de raadsnotulen en de procedurelijst van aan de raad gerichte brieven kan afhandelen. Dit nadat de commissie Algemene Bestuurlijke

Aangelegenheden hierover een advies heeft gegeven.

15. Brieven aan de raad

I
n de afgelopen periode kwamen 28 brieven binnen, gericht aan de raad. De raad moet aangeven op welke manier ze moeten worden afgehandeld.

16. Notulen

De raad moet de notulen goedkeuren van vergaderingen op dinsdag 22 en woensdag 23 september 1998.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...

Belangrijkste veranderingen zorgverzekering in 2017 (infographic)
Op Prinsjesdag zijn de belangrijkste wijzigingen in de zorg en zorgverzekering voor 2017 door de Rijksoverheid bekend gemaakt. Wat wordt...

Inepro’s SCR708 RFID-lezer past altijd
Inepro introduceert de nieuwste contactloze kaartlezer met een grote leesafstand en snelle uitlezingen. De SCR708 is Inepro’s nieuwste RFID-lezer en...

Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan Europese regels
Begroting 2017 voldoet niet op alle onderdelen aan de Europese begrotingsregels Dinsdag 20 september 2016 De Nederlandse begroting voor 2017...

eBook: living with idiopathic pulmonary fibrosis
Life with IPF - an eBook INGELHEIM, Germany-(BUSINESS WIRE)- A diagnosis of IPF is news that few patients want to...

Extra drukte en meer nationaliteiten Texel vanwege Lonely Planet top10
Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Proposed Debt Offer..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today a proposed offering of senior notes (the "Notes") by Alcoa Nederland Holding...

Spoorwegmuseum krijgt koninklijk tintje tijdens Prinsjesdag
Iedere derde dinsdag van de maand organiseert Het Spoorwegmuseum een Plusdag met een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere...

Teleurstellend advies aan Hoge Raad over nertsenfokverbod
In een advies aan de Hoge Raad stelt de Procureur Generaal dat het Hoger Beroep van de Nederlandse Staat tegen...

Direct de kwaliteit van de zorg meten met Opinionmeter
De Consumer Quality-index (CQ-index), ontwikkeld om klanttevredenheid in de gezondheidszorg te meten, is log en traag. De metingen liggen ver...

Update HP treft gelukkig maar enkele modellen
De laatste paar dagen stond in het teken van HP updates welke huismerk cartridges zou blokkeren. Wij zijn hier ingedoken...

Vetzuurcombinatie ondersteunt leesvaardigheid schoolkinderen
Een combinatie van omega 3- en 6-vetzuren ondersteunt de leesvaardigheid van doorsnee schoolkinderen. Vooral kinderen die moeite hebben om zich...

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt in Groesbeek
Zondag 18 september a.s. is het weer tijd voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Dit jaar...

Open Joodse Gemeente Klal Israël benoemt nieuwe rabbijn Nathans
Afgelopen maart riep de Open Joodse Gemeente Klal Israël kandidaten op voor de vacature van rabbijn. Deze gemeente, de enige...