Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veiligheid voorop bij vergunning transport kernmateriaal

Datum nieuwsfeit: 23-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

expostbus51


Ministerie VROM
www.minvrom.nl

VROM: SPLIJTSTOF

Minister Pronk: Termijn behandeling vergunningaanvraag transporten kernmateriaal ondergeschikt aan zorgvuldigheid en veiligheid

Aanvragen voor het transport van radioactief materiaal afkomstig van (kern-) reactoren zullen met de grootste zorgvuldigheid worden bestudeerd en beoordeeld. Vanwege deze zorgvuldige behandeling kan er niet zonder meer op worden gerekend dat de aanvraag binnen de gebruikelijke termijn kan worden afgehandeld.

Dat blijkt uit de brief van minister Pronk (milieu) aan de directie van de buiten gebruik gestelde kerncentrale in Dodewaard. Een afschrift van de brief is tevens aan de Tweede Kamer gestuurd.

Dodewaard
In december 1998 schreef de directie van de kerncentrale in Dodewaard een brief aan verschillende ministers met het verzoek transporten van splijtstofelementen, mede gezien de tijdsdruk waar de centrale mee geconfronteerd wordt, weer mogelijk te maken. In zijn brief aan Dodewaard schrijft de bewindsman dat maatregelen die de transporten belemmerden inmiddels zijn geïmplementeerd en dat hij een vergunningaanvraag tegemoet ziet. Hij wijst er echter op dat een zorgvuldige behandeling van deze aanvraag, waarbij alle factoren grondig moeten worden afgewogen, meer tijd in beslag kan nemen.

Ministerie van Volkshuisvesting
Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Rijnstraat 8
Postbus 20951
2500 EZ Den Haag

persvoorlichting milieu
Joost Kehrer

070 339 39 70

faxnummer

070 339 13 52

23 feb 99 14:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie