Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Tropische ziekten als souvenirs van insecten

Datum nieuwsfeit: 24-02-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Landbouwuniversiteit Wageningen


*wo 24-02-99 TROPISCHE ZIEKTEN ALS SOUVENIRS VAN INSECTEN


tijd 20.00-22.00 uur

plaats De Wereld, 5 Meiplein 1, Wageningen
onderwerp lezing 'Steken en beten in de tropen' door dr.ir. Willem Takken (entomologie, LUW) en 'Vectorziekten als souvenirs uit de tropen' door prof.dr. Piet Kager (AMC/UvA) in het kader van de lezingenserie 'Insecten en Maatschappij'

informatie afd. voorlichting en pr, Gert van Maanen, tel. 0317-485003
internet www.wau.nl/entolez.html

Het aantal Nederlanders dat jaarlijks een bezoek brengt aan de tropen is het afgelopen decennium enorm toegenomen. Velen beseffen niet dat ze met de beslissing om naar de tropen te gaan, ook automatisch accepteren dat ze daarbij met stekende en bijtende insecten geconfronteerd zullen worden. Anders dan in Nederland, zijn deze insecten niet alleen lastig (ze veroorzaken jeuk en allergie), maar dragen ze ook een aantal gevaarlijke parasieten bij zich. Muskieten vormen de belangrijkste groep van ziekte-overbrengende vectoren en malaria is een van de meest voorkomende souvenirs uit de tropen. Entomoloog Willem Takken en tropisch geneeskundige Piet Kager geven een overzicht welke gebieden het meest gevaarlijk zijn, welke voorzorgsmaatregelen we kunnen nemen, hoe we insectenbeten kunnen voorkomen en welke geneesmiddelen tegen malaria ingezet kunnen worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie