Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rosenmöller verwijt Unilever aandeelhouderskapitalisme

Datum nieuwsfeit: 24-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GroenLinks


Rosenmöller haalt hard uit naar Unilever: "exorbitant staaltje van aandeelhouderskapitalisme"

Op campagne in Zeeland uitte Paul Rosenmöller scherpe kritiek op het ongekende, het exorbitante, staaltje van aandeelhouderskapitalisme waartoe het Unilever concern heeft besloten. Eigenhandig weet dit bedrijf de kloof tussen publieke armoede en private rijkdom flink te vergroten. Unilever heeft kennelijk geen enkele boodschap aan het concept van verantwoord, of maatschappelijk, ondernemen.

Tot grote woede van vakbeweging en ondernemingsraad zal Unilever een enorme divenduitkering van 16 miljard gulden aan haar aandeelhouders verstrekken.
De onderneming kiest niet voor nieuwe investeringen; wenst kennelijk ook geen enkele bijdrage te leveren aan één van de grootste sociale kwesties in Europa: de 20 miljoen mensen die structureel zonder werk zitten.

Sterker nog, het bedrijf zet als gevolg van saneringen nog steeds mensen op straat. Schandalig is het, dat Unilever ieder gesprek hierover weigert. Op arrogante wijze wordt de confrontatie met de Europese vakbeweging gemeden.

GroenLinks vraagt zich af of deze handelswijze wel strookt met de Europese regelgeving op het terrein van de medezeggenschap. Zij zal daarom de Minister van Sociale Zaken vragen of deze handelswijze van Unilever wel kan. Bovendien roept GroenLinks de regering op, al dan niet in overleg met andere Unie-lidstaten, Unilever te bewegen tot een meer maatschappelijk verantwoorde besteding van haar vermogensoverschot.

Paul Rosenmöller

Den Haag, 24 februari 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie