Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NWO-subsidie voor onderzoek Communicatiewetenschap

Datum nieuwsfeit: 26-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


NWO-subsidie voor onderzoek Communicatiewetenschap

NWO heeft onlangs het onderzoeksproject van de hoogleraren Holli Semetko, Klaus Schönbach en Cees van der Eijk van de Amsterdam School of Communications Research (ASCoR) erkend als 'aandachtsgebied'. Aan deze erkenning is een bedrag van ruim 1 miljoen gulden verbonden. Het is de eerste keer dat NWO een dergelijke subsidie toekent aan Communicatiewetenschap.

In dit vierjarige onderzoeksproject, getiteld Framing Europe in the News and in Public Opinion: The 1999 Elections and Beyond wordt een vergelijkende inhoudsanalyse van nieuwsmedia uitgevoerd in Nederland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannie, Denemarken en Duitsland. Daarnaast wordt de invloed van nieuwsmedia op de publieke opinie onderzocht. Aan het project zullen een postdoc en drie promovendi uit verschillende landen van de Europese Unie meewerken.

Laatste wijzigingen: 26 februari 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie