Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Directeurenruil aan de UvA

Datum nieuwsfeit: 26-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Directeurenruil aan de UvA

Dr. Piet-Jan Klijn, directeur van de Faculteit der Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam, wordt per 1 maart directeur bedrijfsvoering van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Hij volgt daar ir. Wouter van Balen op die per 1 maart directeur van de Faculteit der Scheikunde wordt. Beide directeuren zien in deze ruil een uitdaging om in een andere werkomgeving nieuwe ideeën en impulsen op te doen.
Piet-Jan Klijn (48) werd in 1988 directeur van de Scheikundefaculteit. Daarvoor was hij zeven jaar werkzaam als secretaris van de Gezondheidsraad bij het toenmalige ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. De fysisch technoloog Klijn promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam in 1978.
Wouter van Balen (50) werd directeur bedrijfsvoering bij ACTA in 1991. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties, bij het intern adviesbureau van het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit, in een verpleeghuis en bij de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI).

Laatste wijzigingen: 26 februari 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie - Ko van Harn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie