Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intel lanceert Pentium III processor

Datum nieuwsfeit: 26-02-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Intel lanceert de Pentium® III processor voor een nieuwe Internet-ervaring

Honderden PC-producenten leveren systemen met de nieuwe processor

Rotterdam, 26 februari 1999 - Intel annonceert vandaag de Pentium® III processor, de snelste Intel-processor en de eerste die onder andere is ontwikkeld om een nieuwe Internet-ervaring mogelijk te maken. De Pentium III verbetert audio, video en 3-D, waardoor Internet tot leven komt. De nieuwe processor is per direct verkrijgbaar in een 450MHz- en 500MHz-versie. Een 550MHz-versie zal in het tweede kwartaal van 1999 op de markt komen. Ook zijn PC-systemen met een Pentium III processor vanaf heden wereldwijd beschikbaar, rechtstreeks van de leveranciers, via resellers en via duizenden verkooppunten.

"De Pentium III processor maakt het mogelijk om zeer krachtige PC's te bouwen voor geavanceerde multimediatoepassingen, die al dan niet van Internet gebruikmaken," aldus Mike Aymar, vice president and director, Intel Platform Launch Organization. "Gebruikers kunnen volledig geconfigureerde PC's aanschaffen voor minder dan 4000 gulden en gebruik maken van een breed aanbod aan geoptimaliseerde websites en softwareapplicaties."

Europa op het 'Net'
In Europa groeit de PC-markt en het gebruik van Internet momenteel ongekend. Volgens schattingen zijn er momenteel in West-Europa 41 miljoen Internet-gebruikers. De verwachting is dat dit aantal in 2002 tot 136 miljoen zal zijn toegenomen. Dit betekent dat Internet in Europa harder groeit dan in de Verenigde Staten. "Europa richt zich nu op Internet en de PC-markt weerspiegelt dit: we lopen op kop met een groei van 21,4 procent in West-Europa en 17,8 procent in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (IDC - december 1998). Voor Nederland is het groeipercentage 19,7 en voor België
22,3. De Pentium III processor is specifiek ontworpen om de Internet-ervaring voor gebruikers te verbeteren," aldus Aymar.

Nieuwe technologie voor een nieuwe Internet-ervaring De Pentium III processor bevat Internet Streaming SIMD Extensions, nieuwe processorinstructies die ontwikkelaars gebruiken voor het versnellen van
3D-verwerking, audio en video streaming, digitale beeldbewerking en spraakherkenning. Deze uitbreidingen maken een betere Internet-ervaring mogelijk en bieden realistisch beeld en geluid, zelfs bij Internet-verbindingen met lage bandbreedte.

Met voldoende kracht voor de volgende generatie applicaties die met Internet werken, kunnen de Pentium III processors ook in de toekomst een exceptionele Internet-ervaring bieden. Volgens de 3DWinbench99* transformatie- en belichtingstest van Ziff-Davis is de 500MHz Pentium III processor 93 procent sneller dan de 450MHz Pentium II processor voor rekenintensieve
3D-berekeningen. Volgens de MultimediaMark benchmark van Future Reality is de 500MHz Pentium III 42 procent sneller dan de 450MHz Pentium II processor.

Serienummer van de processor
De Pentium III biedt tevens de mogelijkheid een serienummer te activeren. Dit nummer kan samen met beveiligingsoplossingen zorgdragen voor veiligere transacties via Internet. IT-beheerders kunnen het serienummer van de processor gebruiken voor inventarisatiedoeleinden, waardoor zij beter kunnen bijhouden welke PC's en applicaties binnen hun netwerk in gebruik zijn. Tevens kunnen zij informatie beter beheren en de toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens beter controleren.

Reeds veel applicaties geoptimaliseerd voor Pentium III Meer dan 200 aanbieders van informatie en amusement hebben vorige week in het Californische San Jose Conference Centre meer dan 250 applicaties gedemonstreerd die voor de Pentium III zijn geoptimaliseerd.

"Het Intel Preview evenement liet een enorme golf Internet-innovaties zien op basis van de Pentium III processor," meldt Ron Whittier, senior vice president en general manager Content Group van Intel. "Er bestaat een ongekend brede steun voor het nieuwe platform van onder meer ontwikkelaars van tools en ontwikkelaars van zakelijke en consumentenprogramma's, alsook bouwers van websites voor e-commerce en consumenten."

Tot de geoptimaliseerde software en websites behoren onder andere:


* Surfing. Gebruikers kunnen op nieuwe manieren surfen over Internet. Zij kunnen met behulp van 3D-zoekacties sneller en intuïtiever dan met tekstgebaseerde zoekhulpmiddelen informatie vinden. Ook zijn zij in staat om met gesproken commando's hun browser te vertellen naar welke locatie op het web zij willen gaan.

* Entertainment. Web 3D-films met verschillende scenario's maken het kijkers mogelijk om te kiezen voor diverse verhaallijnen en een verschillende afloop. Online spelers kunnen via Internet spreken, terwijl zij met anderen spelen, waardoor het niet langer nodig is om boodschappen voor tegenstanders en medespelers in te toetsen.

* Communicatie. Gebruikers kunnen met vrienden en familie communiceren via geoptimaliseerde software voor videotelefonie, met helder geluid en schermvullende beelden. Nieuwe 'chat rooms' zullen zogeheten 3D 'avatars' bieden die met de stem van de gebruiker met elkaar kunnen praten.
* Creativiteit. Eenvoudig te gebruiken online tools stellen gebruikers in staat om eigen websites te bouwen met bewegende 3D-figuren, digitale foto's van hoge kwaliteit en videoclips. De Pentium III processor zorgt ervoor dat het mixen en comprimeren van muziekfragmenten voor het Internet-publiek sneller en makkelijker gaat dan ooit.
* Digitale beeldbewerking. Nieuwe software voor beeldbewerking kan foto's en video's omzetten in driedimensionale werelden, die gebruikers via Internet kunnen betreden.

* Winkelen. Online winkeliers kunnen gebruikmaken van realistische audio- en videofragmenten en 3D-beelden om hun producten levendig te presenteren. Voor het via Internet winkelende publiek zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om, alvorens tot aanschaf over te gaan, nieuwe auto's te voorzien van hun favoriete kleur, bekleding en accessoires, of in een huis rond te kijken nog voordat het is gebouwd.

* Ontwikkeling. Softwareontwikkelaars zullen in staat zijn om de kracht van de Pentium III te benutten met nieuwe tools voor het creëren van een digitaal informatie- en amusementsaanbod, alsmede softwareontwikkeling, gecombineerd met geoptimaliseerde plug-ins.

Pentium III voor zakelijke toepassingen
De software-industrie maakt gebruik van de Pentium III processor en verbetert kantoorapplicaties die ontwikkeld zijn voor zakelijke, informatie-intensieve IT-omgevingen. Op Internet gebaseerde bedrijfsapplicaties zullen nieuwe manieren van samenwerken mogelijk maken, terwijl de volgende generatie interfaces die werkt met spraakherkenning en
3D, het gebruik van PC-toepassingen eenvoudiger en productiever maakt. Intelligente applicaties en agents passen zich aan aan de behoeften van gebruikers die daardoor productiever kunnen zijn. Training, inkoop en klantencontacten via het web kunnen worden verbeterd met behulp van nieuwe technieken en tools die voor de Pentium III systemen zijn geoptimaliseerd.

IT-managers kunnen de kracht van de Pentium III benutten voor geautomatiseerde compressie en versleuteling alsook voor beheertools, teneinde een beter functionerend netwerk te creëren zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit van de gebruikers.

Meer informatie over nieuwe applicaties, producten, Internet-informatie en
-amusement, die voor de Pentium III zijn geoptimaliseerd, is te vinden in de Intel Pentium III Processor Online Showroom: www.intel.com.

Nieuwe Intel Internet Service voor gebruikers van de Pentium III processor In maart zal Intel de Intel WebOutfitter Service lanceren, een informatiedienst die gebruikers van de Pentium III processor gratis toegang geeft tot de meest recente informatie, tools en tips om de Internet-ervaring te maximaliseren. In samenwerking met belangrijke informatieaanbieders geeft de Intel WebOutfitter Service bezoekers een gemakkelijk startpunt voor het beste op het web voor hun PC met Pentium III processor, inclusief plug-ins, verbeteringen, thematisch gerangschikte informatie en geoptimaliseerde sites voor onder meer kunst en muziek. Meer informatie over de Intel WebOutfitter Service zal in maart bekend worden gemaakt.

This Way In: een geïntegreerde marketingcampagne
Volgende week zal Intel de 'blauwe deur' uit haar advertenties openen om te laten zien hoe de Pentium III processor de consumenten een visueel aantrekkelijker Internet kan bieden. De Pentium III processorcampagne, die begon met 'teaser' advertenties, bestaat ondermeer uit een veelomvattend advertentieprogramma met commercials op radio en tv, advertenties in bladen, op billboards en online, alsook allerlei reclamemateriaal voor winkels om de klanten te wijzen op de Pentium III processor online showroom. Deze showroom biedt geavanceerde multimediapresentaties, een toegankelijke koopgids voor het online aanschaffen van Pentium III-systemen en uitgebreide informatie over software en websites die gebruikmaken van de prestaties van Pentium III processor.

Specificaties en prijzen
De kern van de Pentium III processor, met 9,5 miljoen transistors, is gebaseerd op Intels geavanceerde P6-microarchitectuur en wordt geproduceerd op basis van een 0,25 micron proces. De 450MHz- en 500MHz-versies, met 512KB L2 cache zijn per direct verkrijgbaar. In hoeveelheden van 1000 stuks bedraagt de prijs per exemplaar $696 voor de 500MHz-versie en $496 voor de
450MHz-versie. De prijs van de 550MHz versie wordt bekend gemaakt, wanneer deze in het tweede kwartaal van 1999 op de markt komt.

Intel levert tevens Pentium III processors en moederborden via Intel Authorized Solution Providers en Intel Product Integrators, om hen in staat te stellen direct systemen met Pentium III processors te bouwen en te leveren.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: www.intel.com/pressroom/.

Voor meer informatie:
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Karin van Geelen, telefoon ++31 (0)23 562 82 08.

Intel en Pentium zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres
TransEnterix presenteert operatierobot Senhance(TM) op congres Europese Vereniging voor Gynaecologische Endoscopie RESEARCH TRIANGLE PARK, N.C.-(BUSINESS WIRE)- TransEnterix, Inc., een bedrijf...

DNB maakt pensioenopbouw onbetaalbaar door “Occasional Studie”
De conclusie van DNB dat uitsluitend een actuariële pensioenpremie garandeert dat jongeren evenveel betalen dan de ouderen deelnemers werd gelogenstraft...

Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features
Delticom AG: Probanden.nl begint de winter met nieuwe shop-features HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Precies op tijd voor de winterbandenperiode breidt Probanden.nl...

Qeado geeft websitebezoekers een identiteit
Qeado, ontwerper en leverancier van customer intelligence software voor digitale B2B marketeers, introduceert vandaag zijn clouddienst. Qeado stelt B2B marketeers...

Techbedrijf UNAS start website voor alternatieve manier van doneren
Technologie-initiatief UNAS heeft vandaag een website gelanceerd waarop mensen op een alternatieve manier kunnen doneren door middel van het kijken...

Nederlandse erotiek gigant lanceert als eerste een webshop in China
EasyToys Nederland is het eerste erotiekbedrijf in Europa dat seksspeeltjes levert aan China. De Nederlandse cross-border organisatie lanceert vandaag de...

Gelderse uitjes het duurst in 2016
Inwoners van Gelderland waren het afgelopen seizoen gemiddeld het duurst uit voor een bezoek aan een pretpark, dierentuin of familiepark....

Markten tijdens Sinterklaasintocht en Winterbeleving in Mill
Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas samen met zijn Pieten weer voet aan wal zetten in Nederland. Traditioneel komt hij...

Tweederde Nederlandse huishoudens heeft triple- of quadplay abonnement
Circa 66% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een abonnement bij 1 provider waarbij internet, tv en bellen worden afgenomen....

Internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen
TRUSTECH (inclusief CARTES) - een internationaal evenement voor vertrouwenstechnologieen - presenteert uitzonderlijk programma 2016 PARIJS-(BUSINESS WIRE)- Nieuwe naam, nieuwe targets,...

Meer passagiers voor Nederlandse luchthavens, maar omzet groeit niet
Schiphol bestaat 100 jaar. De luchthaven ligt op koers om dit jaar 60 miljoen passagiers te bereiken. Met dit mogelijke...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Closing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

Nieuw bedrijf Med4You.nl helpt patiënt aan regie
Op 1 oktober aanstaande start voormalig zorg-ict bestuurder Hans Hagoort het bedrijf Med4You.nl. Med4You.nl wil zich met haar activiteiten richten...

Smartmatic lanceert TIVI - systeem voor online verkiezingen
Smartmatic lanceert TIVI - veilig en verifieerbaar systeem voor online verkiezingen LONDON-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic heeft vandaag de lancering van TIVI...

D-Day voor Daycar.nl - Auto voor de deur wordt wagenpark van de wijk
We zijn op weg naar een nieuwe samen-beweging, waarin de deelauto innoveert. De laatste ontwikkeling is Daycar. Door leenschaamte te...

Na 30 jaar brengt Marian Backus haar debuut Schoksgewijs opnieuw uit
Schoksgewijs gaat over Ans, zij is een heel onzeker, bang, afhankelijk gehandicapt meisje. Haar leven heeft zich vanaf haar tweede...

'Reclameverbod op Binaire Opties en CFD's werkt averechts'
De aankondiging van minister Dijsselbloem dat hij van plan is reclame voor risicovolle financiële beleggingsinstrumenten te verbieden, heeft geleid tot...

Aanhuisgebracht.nl gaat online boodschappen voor verswinkels bezorgen
Om de speciaalzaken te helpen in de online strijd om boodschappen te bezorgen heeft Aanhuisgebracht.nl een landelijk online platform ontwikkeld...

Podium onder de Dom wint Nederlandse finale Copa Jerez
De Nederlandse finale van de Copa Jerez, de internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantprofessionals, is gewonnen door het team van restaurant Podium...

Actie Alleszelf.nl en ANBO brengt diensten ouderen in kaart
Voor het eerst in Nederland kunnen ouderen zélf diensten aanmelden waarmee ze langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor organiseren...

Laag aantal energiezuinige huizen in Amsterdam
Een energielabel voor huizen is in 2010 ingevoerd en sinds 2015 verplicht voor elke woning. Het label laat zien hoe...

Israël Christelijk Nieuws Netwerk met een hart voor Israël op kabeltv
Vanaf 1 oktober 2016 zendt IsraelCNN elke zaterdagavond uit om 20.00 uur op de Kabel-TV via de Christelijke zender Family7....

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours
Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27...

Danielle Van 't Schip Oonk brengt Loveable Light naar Melbourne
“Het vinden van vrede in jezelf leidt tot de ontwaking van je innerlijke rust die een stroom van liefde teweeg...

Loveable Light van start gegaan als statement tegen haat in de wereld
Vandaag is officieel de eerste aktie van Loveable Light van start gegaan, een initiatief van Annelies George (Basaiia) uit Bussum....

Het Spoorwegmuseum krijgt een Apenkop
Ruim 50 jaar was de Mat ’64, in de volksmond ook wel Apenkop genoemd, een bekende verschijning op het Nederlandse...

Savelberg wine collection for auction with a value of 500.000 euro
In Amsterdam on Sunday 25th September the Henk Savelberg Collection of Fine and Rare wines is held for auction with...

Nieuw Snor-boek: Het Winter BBQ-boek
Weer of geen weer, barbecueën kan altijd. Sterker nog, dat is juist extra leuk als het weer niet meteen voor...

Snorfestival op nieuwe locatie in Utrecht
Boeklanceringen saai? Niet bij Uitgeverij Snor! Snor lanceert haar nieuwste titels en chocolade tijdens het tweedaagse Snorfestival in de spiksplinternieuwe...

Nieuw Snor-boek Lievelingssprookjes
Blauwbaard, de Gelaarsde Kat, het Meisje met de zwavelstokjes. Sprookjes blijven tot de verbeelding spreken met verhalen over bedrog, liefde...

Uitgeverij Snor opent pop-up Snorfabriek
Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up...

Werknemers Alexion als vrijwilligers aan de slag voor Global Day
Werknemers Alexion al vrijwilligers aan de slag voor eerste Global Day of Service NEW HAVEN, Connecticut-(BUSINESS WIRE)- Alexion Pharmaceuticals, Inc....

Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs
Onderzoek gezocht: Louis Bonduelle Foundation steunt tien jaar onderzoek met beurs VILLENEUVE D'ASCQ, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Onderzoek is van cruciaal belang...

Zuid-Afrikaanse film- en muziekavond bij Pllek
Op vrijdag 23 september vindt de vierde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de titel Afrolijk wordt...

Moeders van jonge kinderen ondervinden meeste vakantie stress
Volgens Synovate heeft 46 procent van de Nederlanders last van een vakantiedip bij de terugkeer naar werk. Maar veel moeders...

Sprankelende juwelencollecties in Oisterwijk
Liefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november 2016 vrij voor “Het Juweel Oisterwijk” in Gallery...

Aantal ontslagprocedures bijna gehalveerd na invoering WWZ
1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. De WWZ heeft onder meer ten doel het ontslagrecht...

Alcoa: News: News Releases: Alcoa Inc. Announces Pricing of Debt Off..
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Alcoa Inc. (NYSE:AA) ("Alcoa") announced today that Alcoa Nederland Holding B.V. (the "Issuer"), a wholly owned subsidiary of...

DeOnlineDrogist.nl opnieuw de grootste online drogist
DeOnlineDrogist.nl is opnieuw de grootste online drogist van Nederland, zo blijkt uit de Twinkle100. Deze jaarlijkse ranglijst toont de grootste...

Mobiel.nl opent servicepunt in Utrecht
Mobiel.nl, de grootste onafhankelijke aanbieder van smartphones en mobiele abonnementen in Nederland, opende op 20 september een servicepunt op Europaplein...

2 miljoen online boodschappers in 2017
Ruim één op de zes Nederlanders koopt in 2017 eten en drinken bij een online supermarkt. Het merendeel van de...

Krimpen aan den IJssel en Beek en Donk zijn Groenste Stad en Dorp 2016
In het Isala theater in Capelle aan den IJssel zijn vandaag tijdens de Nationale Groendag Krimpen aan de IJssel en...

LINTEC vernieuwt website en catalogus voor internationaal publiek uit
LINTEC vernieuwt website en geeft catalogus voor internationaal publiek uit TOKYO-(BUSINESS WIRE)- LINTEC Corporation heeft in juli 2016 een Engelstalige...

Quintiq en Wereldvoedselprogramma: een wereld zonder honger
Quintiq en Wereldvoedselprogramma: samenwerking voor een wereld zonder honger `S-HERTOGENBOSCH, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Quintiq en het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde...

Nieuwe financiering voor SecurityMatters vooraanstaande investeerders
Nieuwe financiering voor SecurityMatters van vooraanstaande investeerders EINDHOVEN, Nederland-(BUSINESS WIRE)- SecurityMatters, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde cyberbeveiliging voor industriele aansturingssystemen,...

Rapportcijfer voor landschap in 2015 gedaald tot onder de 6
Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van...

Maritime Single Window geopend met software van Koninklijke Dirkzwager
De software van Dirkzwager is als eerste in Nederland aangesloten op het Maritime Single Window, het platform voor de elektronische...

Samen genieten op La Table sfeerbeurs
La Table sfeerbeurs is al meer dan 20 jaar hèt lifestyle-event van Nederland dat niemand wil missen! Bezoekers komen van...

Kidsclub Spoorwegmuseum noteert duizendste lid
De kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, passeerde deze maand de magische grens van 1000 leden. Dit bevestigt de...

Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder
Displaydata benoemt Piet Coelewij tot niet-uitvoerende bestuurder BRACKNELL, Verenigd Koninkrijk-(BUSINESS WIRE)- Displaydata kondigt met blijdschap aan dat Piet Coelwij is...