Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: Dwergdino's uit Transsylvanië

Datum nieuwsfeit: 28-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Dwergdinosauriërs uit Roemenië

Lezing, zondag 28 februari 1999, 15:00
Natuurhistorisch Museum Maastricht

Transsylvanië werd in het Krijt door heel bijzondere dinosauriërs bevolkt. Geen reusachtige Tyrannosauriërs, maar allerlei kleine dwergdino's, van soms nog niet eens een meter hoog. De paleontologe Coralia-Maria Jianu beheert in het Natuurhistorisch Museum in Deva (Roemenië) deze unieke collectie, die komende zomer voor het eerst buiten Roemenië te zien zal zijn - in het Natuurhistorisch Museum Maastricht.
Vooruitlopend op de tentoonstelling, houdt Coralia Jianu zondag 28 februari om 15.00 uur in het auditorium van het Natuurhistorisch Museum Maastricht een (Engelstalige, maar niet-specialistische!) lezing over deze bijzondere dwergdino's die ruim 65 miljoen jaar geleden Roemenië onveilig maakten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Natuurhistorisch Museum Maastricht, tel. 043 3505490 of op internet: www.nhmmaastricht.nl Natuurhistorisch Museum Maastricht
De Bosquetplein 6-7
Maastricht

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie