Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Docent Verpleegkunde Hogeschool Enschede wint scriptieprijs

Datum nieuwsfeit: 28-02-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HE


24 februari 1999
Nummer: 99.14

Docent Verpleegkunde wint scriptieprijs

De docent verpleegkunde, Dorine Koopman-Van den Berg van de Academie Verpleegkunde van de Hogeschool Enschede heeft de 1e prijs gewonnen bij een scriptieprijsvraag van de Diabetes Vereniging Nederland. Haar scriptie deed verslag van een onderzoek naar hoe diabetesverpleegkundigen kunnen ondersteunen bij het verhogen van het zelfvertrouwen van mensen met diabetes. Gebleken is dat mensen met suikerziekte veel problemen ondervinden met het leren leven met de gevolgen van hun aandoening. In de diabetescursussen ligt vaak de nadruk op kennis en op het leren van handelingen, zoals bloedprikken, insuline spuiten en het omgaan met het dieet. Uit onderzoek blijkt dat het óók heel belangrijk is dat mensen zelfvertrouwen krijgen in hun eigen mogelijkheden om hun aandoening een plaats in hun leven te geven.
Voor haar onderzoek zette zij onder andere 4e jaars studenten HBO-Verpleegkunde in die in het kader van hun differentiatie Chronisch Zieken een aantal cursussen aan diabetespatiënten observeerden. Zij schreef haar scriptie in het voorjaar van 1998 als afronding van haar studie verplegings-wetenschap aan de Universiteit Utrecht. Zij rondde de studie destijds Cum Laude af.

Aan de scriptieprijsvraag is een geldbedrag verbonden. De uitreiking van de prijs vond plaats op 23 februari om 14.00 uur in het Okura Hotel te Amsterdam.

laatste wijziging gemaakt op: 01-03-99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie