Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst 'Perspectief na 80 jaar Woonwagenwet'

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Anti Racisme Informatie Centrum


Perspectief na 80 jaar Woonwagenwet


1 maart 1999

FORUM
Kanaalweg 86
Utrecht

Woonwagenbewoners verliezen per 1 maart het alleenrecht op een woonwagen en standplaats. De Woonwagenwet wordt dan afgeschaft. Gemeenten zijn niet meer wettelijk verplicht om woonwagencentra in stand te houden en standplaatsen aan te leggen. Ook kunnen woonwagenbewoners zich niet op de wet beroepen wanneer gemeenten toestemming weigeren een lege standplaats te betrekken. Over deze nieuwe realiteit gaat de bijeenkomst 'Perspectief na 80 jaar Woonwagenwet'. Hoe om te gaan met de nieuwe situatie?

Inleidingen worden verzorgd door M. Malmberg (directeur Directie Sociaal Beleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), R. Bun (wethouder van Volkshuisvesting, Verkeer en Grotestedenbeleid van de gemeente Eindhoven), J. Overbekking (auteur van het boek 'Woonwagenbeleid, 20 jaar later halverwege') en J. Dommerholt (woonwagenbewoner te Sneek). Hierna volgt een paneldiscussie. Zowel de inleidingen als de discussie vormen een aanzet voor een FORUM publicatie die in het najaar verschijnt.

Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Informatie: Afdeling Informatie & Communicatie, S. Maris, tel. 030 - 29 74 274

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie