Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezingencyclus Vrije Universiteit: De verleiding van Europa

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vrije Universiteit Amsterdam


(veb@dienst.nl)

Lezingencyclus aan de Vrije Universiteit: De verleiding van Europa

Is Europa als politiek-culturele eenheid een utopie? Wat zijn de drijfveren achter het streven naar een nieuw of verenigd Europa? Is er zoiets als een Europese cultuur of beschaving? Deze vraagstukken staan centraal tijdens de lezingencyclus De verleiding van Europa, die in de periode van maandag 1 tot en met vrijdag 12 maart aan de Faculteit der Sociaal-Culturele Wetenschappen van Vrije Universiteit te Amsterdam wordt gehouden.

Frits Bolkestein zal op vrijdag 12 maart de lezingencyclus afsluiten met de lezing Europa als zoektocht. Bolkestein brengt in zijn lezing de te verwachten sociale, culturele en economische ontwikkelingen in verband met het functioneren van het politiek institutionele bouwwerk van Europa. Prof.dr. A. de Swaan gaat in op de mogelijke ontwikkeling van wat hij noemt een gemeenschappelijke verkeerstaal en de gevolgen hiervan voor nationale identiteiten.

Prof.dr. J. Buursink bespreekt de gevolgen van de Europese regiovorming (EuregioAs) voor nationale en regionale identiteiten. Een tiental andere sprekers zal stil staan bij Europese vraagstukken rond onder andere veiligheid, sociaal beleid, religieuze diversiteit en bedrijfs-culturen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie