Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerken in Aktie steunt handtekeningenactie Dalits in India

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kerken in Aktie ondersteunt internationale handtekeningenactie voor rechten van Dalits in India

Tot half april wordt er een internationale campagne gehouden tegen de voortdurende schending van de mensenrechten van de dalits in India. Deze grote bevolkingsgroep (ongeveer 250 miljoen) wordt in India beschouwd als kasteloos en ‘onaanraakbaar’. Ondank wettelijke bepalingen van recht op onderwijs en vrijwaring van discriminatie zijn veel dalits in de praktijk vaak rechteloos. Met name op het Noord-Indiase platteland neemt het geweld tegen hen schrikbarende vormen aan. Dagelijks vallen er doden en gewonden. De dalits zijn nu zelf een campagne begonnen om de internationale aandacht op hun situatie te vestigen.

In Nederland wordt de campagne ondersteund door de Landelijke India Werkgroep (LIW) en via de LIW ook door de organisaties voor zending en werelddiakonaat.

Wie mee wil doen, kan bij de LIW handtekeningenlijsten opvragen (telefoon: 030-2321340). Deze organisatie zorgt ervoor dat de handtekeningen aangeboden worden aan de ambassadeur van India in Den Haag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie