Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris bezoekt Amersfoorts high-tech bedrijf

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Utrecht


Persbericht
16 februari 1999

STAATSSECRETARIS BEZOEKT A'FOORTS HIGH-TECH BEDRIJF

Hoog bezoek op 1 maart voor het Amersfoortse bedrijf Scantech. Op die dag deed drs. G. Ybema, staatsecretaris voor Economische Zaken, de provincie Utrecht aan. Hij werd tijdens zijn werkbezoek begeleid door een provinciale delegatie, die werd aangevoerd door gedeputeerde C.G.J. van den Oosten. In het Provinciehuis werd voor de staatssecretaris een presentatie gegeven over de economische situatie in de provincie Utrecht. Vervolgens ging de reis naar Amersfoort, waar de staatssecretaris kennis maakte met Scantech. Dit bedrijf, dat met 85 werknemers en 5 buitenlandse vestigingen een forse groei doormaakt, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van barcode laserscanners die o.a. worden gebruikt bij de kassa's van supermarkten. Scantech is op dit gebied in Nederland marktleider en maakte in 1990 een internationale doorbraak met een nieuw type laserscanner die zorgde voor nog betere leesprestaties. Eind 1998 heeft het bedrijf een product ontwikkeld, waarin de typische eigenschappen van de supermarktscanner en de handscanner met elkaar zijn gecombineerd. Het bedrijf hoopt met dit nieuwe produkt een prijs te winnen op het gebied van industrieel ontwerp. Tijdens een rondleiding door het bedrijf werd gedemonstreerd hoe deze high tech-scanners worden gemaakt.

Na afloop van het bedrijfsbezoek aan Scantech spraken staatssecretaris Ybema en de provinciale delegatie tijdens een werklunch met B&W van Amersfoort.
(Voor informatie: Ron van Dopperen (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 31 96)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie