Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeestersbenoeming Texel, vacature West Maas en Waal

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken


Burgemeestersbenoeming Texel en burgemeestersvacature West Maas en Waal

1 maart 1999
Texel
Bij koninklijk besluit van 26 februari 1999, nr. 99.000875, is met ingang van 16 maart 1999 benoemd tot burgemeester van de gemeente Texel: mevrouw mr. C.J. Geldorp-Pantekoek.
Mevrouw Geldorp (54 jaar) is lid van de VVD. Zij is momenteel wethouder van de gemeente Meppel.
Mevrouw Geldorp volgt als burgemeester van Texel de heer mr. W.L.F.C. Ridder van Rappard (VVD) op, die met ingang van 16 september 1998 werd benoemd tot burgemeester van de gemeente Noordoostpolder.
West Maas en Waal
In de gemeente West Maas en Waal (ongeveer 17.915 inwoners, provincie Gelderland) zal binnenkort een nieuwe burgemeester moeten worden benoemd. De vacature ontstaat op 1 juni 1999 wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige burgemeester, de heer A.G. Maas.
Voor deze vacature geldt dat aan sollicitaties van burgemeesters van op te heffen gemeenten en van oud-burgemeesters van opgeheven gemeenten in het bijzonder aandacht zal worden besteed. Vanwege de ondervertegenwoordiging van vrouwen in het ambt van burgemeester gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw.
Zij die belangstelling hebben voor het ambt van burgemeester in West Maas en Waal dienen voor 5 maart 1999 een sollicitatiebrief - gericht aan Hare Majesteit de Koningin - in te zenden bij de commissaris van de Koningin in Gelderland. De profielschets van de te benoemen burgemeester is daar tevens op te vragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie