Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg koopt grond voor landinrichtingsproject

Datum nieuwsfeit: 01-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg


31/99

Maastricht, 1 maart 1999

GROTE GRONDAANKOOP LANDINRICHTINGSPROJECT "CENTRAAL PLATEAU"

Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Wien Wijnen ondertekent vandaag 1 maart om 13.00 uur de akte voor de aankoop van de gronden van het bedrijf Niethuizen in Wijnandsrade. Het gaat hier om de aankoop van 38 hectare landbouwgrond, welke een flinke impuls geeft aan de doelstelling van het Landinrichtingsproject "Centraal Plateau".

De voorbereiding van de aankoop is uitgevoerd door de Dienst Landelijk Gebied (DLG) van het minsterie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De landbouwgronden zijn gekocht in opdracht van de Provincie Limburg en het ministerie. Door de aankoop van gronden kan bij de verdere uitwerking van het landinrichtingsplan Centraal Plateau worden gewerkt aan zaken als:


* creëren van zogeheten reservaatsgebieden;
* diverse natuurontwikkelingsprojecten;
* het aanleggen landschapselementen;
* en de structuurverbetering landbouwbedrijven.

Deze doelstellingen staan in zowel de door Provinciale Staten vastgestelde nota Landinrichting als de nota Natuur en Landschap. Overigens is 6 hectare van de grond aangewezen als reservaatgebied en natuurontwikkelingsproject.

De agrariër heeft bij deze transactie gebruik gemaakt van de beëindigingsregeling "Afkoop Toedelingsrecht". De regeling is van kracht bij landinrichtingsprojecten en is een toeslag op de vrije agrarische waarde. Bedrijven die hun eigendommen binnen het project verkopen aan het bureau Beheer Landbouwgronden kunnen de komende jaren nog gebruik maken van deze regeling. In totaal is nu 163 hect are aangekocht en moeten er nog 169 hectare worden verworven om de doelstelling van 332 hectare in te vullen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie