Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid

Datum nieuwsfeit: 02-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 23-02-1999 t/m 01-03-1999
Regio

Vierde Landelijke Onderzoek Politiemonitor Bevolking

De komende maanden wordt voor de vierde maal de Politiemonitor Bevolking uitgevoerd. Dit landelijke onderzoek is er op gericht om meer inzicht te verkrijgen in de ontwikkeling van de criminaliteit en onveiligheid in Nederland. Ruim 60.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder zullen telefonisch over deze onderwerpen worden geënquêteerd. De Politiemonitor Bevolking wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Justitie en van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, een groot aantal politie-korpsen en diverse gemeenten. In de regio Hollands Midden zullen ruim 7000 personen uit de doelgroep worden geënquêteerd in de periode van 22 februari tot en met 8 maart a.s.

Het doel van het onderzoek is om op landelijk en regionaal niveau inzicht te krijgen in welk deel van de bevolking het afgelopen jaar slachtoffer is geworden van criminaliteit, zoals woninginbraak en fietsendiefstal. Verder worden vragen gesteld over buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, het optreden van de politie en preventiegedrag.

Het is voor de vierde keer dat de monitor wordt gehouden. Eerdere metingen vonden plaats in 1993, 1995 en 1997. Hierdoor is het mogelijk trends waar te nemen: zijn bepaalde problemen groter of juist kleiner geworden, is het aantal slachtoffers van criminaliteit gestegen of gedaald. De Politie-monitor bevolking is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor politie, bestuur en openbaar ministerie om het gevoerde beleid te evalueren en eventueel bij te stellen.

Het onderzoek wordt evenals de voorgaande jaren uitgevoerd door de B & A groep en intomart. Naar verwachting worden de resultaten in juni 1999 gepresenteerd.

Oegstgeest

Inbraak in bedrijf.
In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari 1999 werd er tussen 21.30 en 07.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Zoutkeetlaan te Oegstgeest. Nadat men een raam had opengebroken met mogelijk 2 verfschrappers, kon men naar binnen klimmen. In het bedrijf werd nog een binnendeur van het kantoor opengebroken. Vervolgens werd de in het kantoor aanwezige kluis opengebroken. Er wordt een klein geldbedrag uit de kluis vermist. Onderzoek wordt ingesteld.

Inbraak in school.
In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 februari 1999 werd er in de naast het bovengenoemde bedrijf aan de Zoutkeetlaan eveneens ingebroken in een school. Nadat er een cilinder van het slot van de toegangsdeur was afgebroken, kon men de deur openen. Uit de school werden slechts 2 verfschrappers weggenomen. Deze verfschrappers werden later bij het opengebroken raam van het bedrijf ernaast aangetroffen. De inbraken zijn bijna zeker door dezelfde dader(s) gepleegd. Onderzoek wordt ingesteld.

Katwijk

Verlichtingscontrole.
Op donderdag 25 februari 1999 werd er door de politie in de avonduren in de gemeente Katwijk nabij de Zeeweg een verlichtingscontrole voor fietsers gehouden. Er werden 18 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de goede verlichting.

Valkenburg

Verlichtingscontrole.
Op donderdag 25 februari 1999 werd er door de politie in de avonduren ook in de gemeente Valkenburg o.a. op de Hoofdstraat een verlichtingscontrole voor fietsers gehouden. Er werden 12 fietsers bekeurd voor het niet of onjuist voeren van de goede verlichting.

Sassenheim

Getuigen gezocht.
Op vrijdag 12 februari 1999, omstreeks 18.00 uur, reed een bestuurder van een zwarte Renault, personenauto, een 42 jarige inwoner van Sassenheim over de Prins Hendriklaan te Sassenheim. Op dat moment kwam hem een bestuurder van een Witte Opel Kadett personenauto met hoge snelheid tegemoet. Er onstond in de aldaar gelegen bocht bijna een aanrijding, doch doordat de bestuurder van de Renault uitweek een stopte kon dit worden voorkomen. De bestuurder van de Witte Opel stopte ook en nadat beide bestuurders waren uitgestapt ontstond er een woordenwisseling over het verkeersgedrag. Uiteindelijk gaf de bestuurder van Opel de andere bestuurder een harde duw, waardoor deze kwam te vallen. Deze man raakte gewond en liep een gekneusde voet op en de auto raakte gedeukt. Vervolgens ging de bestuurder van de Witte Opel, een man van ong. 1.80 m lang, normaal postuur, blond kort haar en vermoedelijk een snor, droeg een licht groene korte jas en een spijkerbroek, er vandoor. Naar de juiste toedracht van het gebeurde wordt door de politie een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen van het voorval en / of getuigen die de bestuurder van de Witte Opel kadett kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie te Katwijk, Tel. 071-4090101.

Katwijk

Woninginbraak.
Op zondag 28 februari 1999 werd ertussen 18.30 en 23.25 uur ingebroken in een woning aan de Hoorneslaan te Katwijk. Nadat men de cilinder van het slot van de voordeur had afgebroken, kon men de deur openen en naar binnen dringen. In de woning werden kasten en laden doorzocht. Er werd wat geld en een aantal bankpasjes weggenomen.

Oegstgeest

Parkeercontrole.
Op vrijdag 26 februari 1999 werd er in de middag en avonduren weer speciaal parkeercontrole gehouden t.a.v. het gebruik van de parkeerschijf bij het winkelcentrum Lange Voort en de de Kempenaerstraat te Oegstgeest. In totaal werden er 100 waarschuwingsbonnetjes uitgeschreven. Het gebruik van de parkeerschijf is sterk verbeterd in vergelijking met de vorige controle. Vanaf heden zal er bij overtredingen bekeurd gaan worden.

Controle verplichte rijrichting.
Op maandag 1 maart 1999 werd ertussen 07.55 en 08.40 uur door de politie een controle op de verplichte rijrichting gehouden nabij de kruising Apolloplein en Rijnzichtweg te Oegstgeest. De controle werd gehouden, daar bleek dat bestuurders de laatste tijd veelvuldig overtredingen pleegden. Tijdens de gehouden controle werden 15 bestuurders op kenteken bekeurd. Zij zullen binnenkort de acceptgiro in de bus krijgen.

Sassenheim

Parkeercontrole.
Op vrijdag 26 februari 1999 werd er in het gebied van de "Blauwe zone" rondom de Hoofdstraat te Sassenheim door de politie een parkeercontrole gehouden. Er blijkt aldaar nog veelvuldig geen of onjuist gebruik van de parkeerschijf gemaakt te worden. Er werden 48 bekeuringen uitgeschreven.

Rijnsburg

Bloemenrijder overvallen.
Op vrijdagavond 26 februari 1999, omstreeks 20.15 uur, is op de Esdoornlaan te Rijnsburg een 46 jarige bloemenrijder uit Rijnsburg overvallen door twee onbekende mannen. De Rijnsburger had samen met een collega een lading bloemen vervoerd naar Duitsland en was door de collega in de buurt van zijn woning afgezet. Op de Esdoornlaan spoten de twee donkergeklede mannen een soort gas in zijn gezicht en namen hem na een worsteling de tas met de opbrengst van de rit af. Ze verdwenen vervolgens in de richting van de Nassaulaan. De Rijnsburger had verwondingen aan zijn ogen en benen en is voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Daar bleken een van zijn ogen beschadigd en zijn kniebanden verrekt te zijn. Na de overval heeft de politie, die inmiddels gewaarschuwd was, de wijk afgezet en naar de twee overvallers gezocht. Dit heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. De twee overvallers waren mannen van ongeveer 20 jaar oud en waren donker gekleed. Een van hen droeg een geblokte zgn. palestine-sjaal. Onderzoek naar de daders wordt voortgezet.

Laatst bijgewerkt op 01-03-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Wereldberoertedag vraagt wereldwijd om meer gelijkheid in behandeling
Feit: een beroerte is te behandelen HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Iedere twee seconden krijgt iemand in de wereld een beroerte. Wereldwijd...

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...