Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start sloop panden Burchtstraat Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 02-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nijmegen


Sloop panden Burchtstraat van start

Afgelopen maandag zijn de eerste werkzaamheden gestart voor de sloop van de panden aan de Burchtstraat. De panden tussen de Wibra en Dixons gaan verdwijnen om plaats te maken voor de nieuwe gebogen straat die onderdeel uitmaakt van het Mariënburgplan. De eerste paar weken is er nog maar weinig te merken van de sloop. Dan wordt alleen nog maar gewerkt aan de binnenzijde van de panden die al leeg staan.

Wanneer de sloop ook echt aan de buitenzijde plaatsvindt -naar verwachting over twee weken- wordt van dinsdag tot en met vrijdag een omheining geplaatst ongeveer tot aan de as van de weg. Hierlangs komt een loopstrook voor voetgangers. Gedurende zes weken is er één rijstrook beschikbaar voor bussen en het overige verkeer. De vrachtwagens die het puin afvoeren, komen binnen de omheining te staan zodat ze het verkeer niet ophouden. Het bushokje schuift een stukje op richting bloemenkiosk. Iedere vrijdag wordt aan het eind van de dag de omheining verplaatst naar het trottoir zodat op zaterdag en maandag de hele rijweg gebruikt kan worden door de markt.

Verkeerssituatie tijdens de bouwperiode

Tijdens de bouwperiode, die ongeveer anderhalf jaar gaat duren, komt de omheining op het trottoir te staan. Ook tijdens de bouw is er een loopstrook voor de voetgangers. Tijdens de bouwperiode kan het verkeer gewoon in twee richtingen rijden en het laden en lossen gebeurt ook dan weer binnen de omheining.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie