Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe functie De Kwaadsteniet bij RIVM

Datum nieuwsfeit: 02-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van VWS


Nieuwe functie dr. ir. De Kwaadsteniet bij het RIVM

Dinsdag 2 maart 1999, persbericht nummer 15

De secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mr. R.Bekker, heeft dr. ir. J.W. de Kwaadsteniet een nieuwe functie aangeboden bij het RIVM.

De heer De Kwaadsteniet was in verband met uitlatingen in de pers geschorst. In kort geding had de rechter bepaald dat deze schorsing uiterlijk op 3 maart 1999 zou aflopen.

In verband met een reorganisatie bij het RIVM vervulde de heer De Kwaadsteniet daar een tijdelijke functie. Aan hem is nu een functie bij de sector Volksgezondheids-onderzoek van het RIVM aangeboden, die in overeenstemming is met zijn kennis, ervaring en arbeidsverleden. Betrokkene had al eerder om een andere functie verzocht.

De secretaris-generaal heeft de heer De Kwaadsteniet bericht dat hij zijn gedrag onzorgvuldig vindt, met name omdat zijn uitspraken ongefundeerd waren en onevenredig schadelijk voor het RIVM en zijn collegas. Daarom heeft hij de heer De Kwaadsteniet laten weten te overwegen hem te berispen conform de artikelen 80 en 81 van het Algemeen Rijksambtenaren Reglement. Deze artikelen behandelen disciplinaire straffen van ambtenaren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie