Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezing leden provinciale staten Noord-Holland

Datum nieuwsfeit: 03-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hilversum


Verkiezing van leden provinciale staten

Op woensdag 3 maart 1999 van 8.00 tot 20.00 uur wordt de verkiezing van de leden van provinciale staten van Noord-Holland gehouden. In dit bericht krijgt u nadere informatie over ‘Wie er mogen stemmen’, ‘Stembureau naar keuze’ en ‘Stemmen bij volmacht’.

Wie mogen er stemmen?
De leden van provinciale staten worden gekozen door degenen die op de dag van de kandidaatsstelling (dat is 19 januari 1999) Nederlands ingezetenen zijn van de provincie Noord-Holland, mits zij op de dag van de stemming 18 jaar of ouder zijn.
Deze kiesgerechtigden krijgen uiterlijk 16 februari 1999 een oproepingskaart thuisgestuurd. Op deze kaart staat in welk stembureau zij kunnen stemmen.

Stembureau naar keuze
Wilt u in een ander stembureau in de provincie Noord-Holland stemmen dan moet u dit uiterlijk op 17 februari 1999 schriftelijk aanvragen bij de gemeente Hilversum (afdeling Burgerzaken), of uiterlijk op 26 februari 1999 met uw oproepingskaart naar het gemeentehuis gaan. U krijgt dan in beide gevallen een kiezerspas waarmee u in het gekozen stembureau in de provincie Noord-Holland kunt stemmen. Bij het uitbrengen van uw stem moet u een legitimatiebewijs meenemen. Als u de kiezerspas verliest, wordt die niet vervangen.

Stemmen bij volmacht
Als u op 3 maatrt 1999 verhinderd bent, hoeft uw stem niet verloren te gaan.
U kunt een kiezer die in hetzelfde stemdistrict woont machtigen om voor u te stemmen. Dit kan tot op de dag van de verkiezing. Nadat u op de operoepingskaart de gegevens van de gemachtigde heeft ingevuld en nadat u beiden uw handtekening heeft gezet, geeft u de oproepingskaart aan de gemachtigde.De gemachtigde mag niet meer dan twee volmachtstemmen uitbrengen.
U kunt ook een kiezer die in een ander stemdistrict in de provincie Noord-Holland woont machtigen. Hierbij hoort een schriftelijk verzoek dat uiterlijk op 17 februari 1999 bij de gemeente Hilversum (afdeling Burgerzaken) moet worden ingediend.

De gemachtigde mag niet meer dan twee volmachtstemmen uitbrengen.

Aanvraagformulier en informatiefolder openingstijden Burgerzaken kunt u telefonisch opvragen; tel. 629 20 66. Wilt u op afspraak worden geholpen dan kunt u telefoontoestel 629 20 77 bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie