Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven opent website "Welzijn op Maat"

Datum nieuwsfeit: 03-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eindhoven


Persbericht: 3 maart 1999 nr. 14

Reorganisatie Welzijnsveld in Eindhoven

Interactieve website als gereedschap bij een reorganisatie

Innovatief, verrassend, imposant - enkele van de kwalificaties die we tijdens de testfase ontvingen. De tests zijn met goed gevolg afgesloten en de website "Welzijn op Maat" is nu beschikbaar. U vindt hem op de Digitale Stad Eindhoven onder het adres:

www.dse.nl/eindhoven/welzijn/hoofdpag.htm

Waarom?

De gemeente werkt met 23 door haar gesubsidieerde professionele welzijnsinstellingen aan een andere vormgeving van hun aanbod. Het moet meer dan voorheen klantgericht worden, beter op de behoeften van gebruikers afgestemd. Het gaat om zeer verschillende instellingen: van bedrijven waarin miljoenen omgaan, tot eenmansposten. De voorziene transformatie heeft gevolgen voor de 23 instellingen, hun personeel, en ook voor hun klanten. Hiermee dient dus zorgvuldig worden omgegaan.
Onder begeleiding van Boer & Croon Procesmanagement uit Amsterdam werkt een achttal pluriform samengestelde groepen (in nauw overleg met alle betrokkenen) aan voorstellen voor de nieuwe manier waarop aanbod en instellingen georganiseerd moeten worden. Dit gebeurt projectmatig: "Welzijn op Maat".

Intensieve communicatie

Intensieve communicatie tussen alle betrokkenen (gemeente; besturen, directies en personeel van instellingen; andere (aanpalende) organisaties; en niet te vergeten de klanten - burgers van Eindhoven) is nodig om deze operatie tot een bevredigend eind te brengen. Hiervoor is een speciale, sterk interactieve, Internet-website geopend. Niet alleen de direct betrokkenen, maar iedere geïnteresseerde kan hier het hele proces in detail volgen. Hij vindt er informatie; de lopende discussies; de voortgang - alles. Hij kan - per e-mail - direct deelnemen aan de gedachtenvorming. De website wordt dagelijks bijgewerkt en groeit voortdurend. Zo is "Welzijn op Maat" er voor iedereen. Deze aanpak is nog niet eerder in Nederland gebruikt.

Nadere inlichtingen: Marianne den Ouden, werk 040 - 2382857; buiten werktijd 040 - 2520046

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie