Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding voor Amersfoortse

Datum nieuwsfeit: 03-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort


3 maart 1999

Koninklijke onderscheiding

Geertruida Hendrika Vonkeman-Runhaar is maandagavond onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding voor haar betrokkenheid bij de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK).

Mevrouw Vonkeman is sinds de oprichting vrijwilligster bij deze vereniging. Samen met anderen richtte zij destijds de afdeling Amersfoort van het VBOK op. Zij maakte het tot de organisatie die het nu is: een dienstverlenende organisatie die enerzijds hulp biedt aan vrouwen die ongewenst zwanger zijn en daarnaast voorlichting geeft op scholen en verenigingen over de ontwikkeling en de bescherming van het ongeboren leven. Vanaf 1980 tot 1984 was zij algemeen adjunct directeur van de VBOK en aansluitend vanaf 1984 tot 1994 voorzitter. Daarnaast is zij alle jaren dat zij actief is voor de werkgroep ook voorlichtster geweest. Haar grote betrokkenheid voor de samenleving komt mede tot uiting in haar functie als medewerkster in Koffiebar "De Huifkar" te Amersfoort waar zij tijd maakt voor mensen die aandacht en hulp nodig hebben. Bovendien is zij gastdocente Maatschappijleer op verschillende scholen in Amersfoort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie