Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluit investeringaftrek ledenbewijzen cooperatie

Datum nieuwsfeit: 03-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Financien

Titel: Investeringaftrek ledenbewijzen cooperatie

Inkomstenbelasting. Investeringaftrek ledenbewijzen coöperatie

Besluit van de staatssecretaris van Financiën van 26 februari 1999, DB98/4152M.

De plv. directeur-generaal der Belastingen heeft namens de Staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

In het kader van de herziening van de relatie met de leden en de versterking van het aansprakelijke vermogen hebben coöperaties nieuwe financieringsinstrumenten ontwikkeld. Een van die financieringsinstrumenten is de ledenbewijzenregeling.

Mij is de vraag voorgelegd of, op grond van de in artikel 11 van de Wet op de inkomstenbelasting 1964 (hierna: de Wet) neergelegde regeling, investeringsaftrek verleend dient te worden indien ledenbewijzen worden aangekocht. Ik beantwoord deze vraag ontkennend, waartoe ik het volgende heb overwogen.

Met het ledenbewijs wordt bijgedragen in de financiering van een coöperatie. Voorzover in deze gevallen het ledenbewijs valt aan te merken als een bedrijfsmiddel is geen investerings-aftrek mogelijk omdat artikel 11, lid 5, onderdeel g van de Wet effecten en vorderingen uitsluit.

Is het ledenbewijs niet aan te merken als een bedrijfsmiddel dan kwalificeert het reeds om die reden niet voor de investeringsaftrek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie