Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veilig (t)huis, veiligheidsbeurs voor kinderen in Brugge

Datum nieuwsfeit: 04-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Veilig (t)huis, een veiligheidsbeurs voor kinderen Brugge, 19/2/1999
Nr:

Proosdij
Burg 2
B - 8000 Brugge
Telefoon 050/40 56 29
Telefax 050/ 40 56 01
E-Mail : provincie@west-vlaanderen.be

Brugge, 19 februari 1999
99/PB/Nr. 029
behandelend ambtenaar : Bart Jaques

VEILIG (T)HUIS, EEN VEILIGHEIDSBEURS VOOR KINDEREN

Ongevallen thuis voeren de lijst aan van de belangrijkste doodsoorzaken en blijvende letsels bij kinderen. De Provincie West-Vlaanderen heeft daarom, mede onder impuls van de Provinciale Adviescommissie voor Gezinsbeleid het initiatief genomen om samen met de diverse gemeenten een beurs te organiseren over de problematiek van de veiligheid in de woning. Deze tentoonstellingsreeks loopt onder het motto: "Veilig (t)huis"

Het betreft een "doe-beurs" en dus geen tentoonstelling met veel theorie en tekst. Het is een beurs waar kinderen op een speelse, educatieve manier kennis maken met de gevaren in en om het huis en waar vooral de nadruk wordt gelegd op wat er kan worden gedaan om ongevallen te vermijden. Opvoeders (ouders, leerkrachten en onthaalgezinnen) zullen de kinderen daarbij begeleiden.

Deze beurs richt zich naar een zeer jong publiek. Er kan immers niet vroeg genoeg worden begonnen met de sensibilisering van kinderen over het aspect veiligheid. Deze beurs "Veilig (t)huis" werd oorspronkelijk opgezet door het Provinciaal Veiligheidsinstituut van de Provincie Antwerpen.

Deze tentoonstelling heeft in onze Provincie reeds een lange reis achter de rug. Onder impuls van de Provincie was deze tentoonstelling reeds te zien te Tielt, Harelbeke, Roeselare, Veurne, Ieper, Torhout en Oostende. In samenwerking met het stadsbestuur van Brugge wordt "Veilig (t)huis" voor de achtste en laatste keer in West-Vlaanderen opgezet.

De beurs loopt van 4 t.e.m. 25 maart 99 in het Provinciaal Hof, Markt te Brugge. Alle kleuter- en basisscholen krijgen de kans om de beurs te bezoeken. Vanzelfsprekend is iedereen die begaan is met de veiligheid van de kinderen welkom

MEER INFORMATIE : DIENST WELZIJN, PROVINCIEHUIS BOEVERBOS, TEL : 050/403.111

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie