Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten stad Groningen/

Dagelijkse berichten district groningen / Haren

Vrachtwagen te zwaar beladen

Een vrachtwagen met oplegger bleek woensdagochtend bij controle op de Sontweg bijna 10.000 kg te zwaar beladen. Het te veel aan lading - draglineschotten - moest door de 44 jarige chauffeur uit Heeg ter plaatse worden afgeladen. Met een proces-verbaal op zak kon hij zijn weg vervolgen.

Buurman blijkt ook hennep te telen
Kort nadat de politie woensdagochtend een hennepplantage in een woning aan de Grevingaheerd had opgerold konden de agenten weer uitrukken naar de straat in Beijum. De omwonenden hadden de politie gewezen op het feit dat mogelijk bij de naastgelegen woning ook een wiet gekweekt zou worden. Dit bleek inderdaad het geval. In totaal zijn 800 jonge plantjes in beslag genomen. De huurder van de woning moet nog door de politie worden verhoord.

Jongen verzet zich tegen aanhouding
Een 19 jarige jongen is woensdagmiddag aangehouden omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding. Een motoragent van politie zag de jongen en zijn vriendin op de Emingaheerd rijden op een bromscooter zonder dat zij een helm droegen. De bestuurder negeerde het stopteken en na een korte achtervolging waarbij de maximum toegestane snelheid van de bromscooter werd overschreden stopte de jongeman de bromfiets op het woonwagenkampje aan de Wibenaheerd. De jongen wilde zijn naam niet opgeven en wenste zijn bromscooter niet af te staan voor een technische controle. Gearriveerde agenten werden door de jongen bedreigd met een spade. Na een korte worsteling kon de jongen worden overmeesterd en naar het bureau gebracht. Na verhoor en voorzien van een proces-verbaal kon de jongen het bureau verlaten.

Straatdealer in Hoekstraat aangehouden
Woensdagavond rond 23.00 uur is een 34 jarige man woonachtig in Rotterdam aangehouden in de Hoekstraat op verdenking van handel in verdovende middelen. De man bleek in het bezit van 1 gram cocaïne. Verder stond er nog vijf weken gevangenisstraf tegen hem open. Hij is ingesloten.

Bonnen voor baldadigheid
Woensdagnacht heeft de politie twee jongemannen beboet omdat zij zich schuldig maakten aan baldadigheid. Een 20 jarige jongen spande rond 04.30 uur tot twee keer toe een verkeerslint over de Oude Boteringestraat. Een half uur later gooide een 23 jarige man op de Grote Markt een fiets over een hek. Beide vandalen moesten naar het bureau mee en kregen een bon.

Man (43) beroofd van mobiele telefoon
Een 43 jarige man uit de stad is donderdagochtend rond 06.50 uur beroofd in de Oude Kijk in 't Jatstraat van zijn mobiele telefoon. Een nog onbekende man dreigde met een mes en nadat hij de telefoon in zijn bezit had fietste hij weg in de richting van de Oude Kijk in 't Jatbrug.

Voor nader informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie