Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Struijker Boudier lid Maatschappij der Wetenschappen

Datum nieuwsfeit: 04-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Maastricht


Persbericht 4 maart 1999

Oudste 'Geleerde Genootschap' wil wetenschap bevorderen

Prof. Struijker Boudier lid Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

Dr. H.A.J. Struijker Boudier, hoogleraar Farmacologie en voorzitter van het bestuur van het Cardiovasculair Research Instituut Maastricht aan de Universiteit Maastricht, is onlangs benoemd tot lid van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. De Maatschappij bestaat uit ongeveer 250 vooraanstaande beoefenaars van de wetenschappen (de 'leden') en geïnteresseerde niet-wetenschappers (de 'directeuren').

Het doel van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen is "het bevorderen van de wetenschap" in de ruimste zin. De Maatschappij jureert enkele prijzen en stipendia die door een aantal stichtingen beschikbaar worden gesteld, waaronder de Koninklijke/Shell Prijs, de Akzo Nobel Science Award en de Research Prijs Hoogovens. De Maatschappij stelt daarbij een jury samen uit de 'leden' van de Maatschappij.

De Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen is in 1752 in Haarlem opgericht en is het oudste 'Geleerde Genootschap' in Nederland. De ontmoeting tussen de buiten de universiteit in de samenleving werkende directeuren en de wetenschappelijke leden is in deze omvang uniek voor Nederland en komt ook elders weinig voor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie