Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Loon genomineerd voor Business Engineering Award

Datum nieuwsfeit: 04-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UNETO


1e MKB-bedrijf Business Engineering Award


1e MKB-bedrijf Business Engineering Award

Eerste MKB-bedrijf in race voor prestigieuze prijs Van Loon Elektrotechniek genomineerd voor Business Engineering Award

Van Loon elektrotechniek, beveiligingen & telecommunicatie is na een uitgebreide voorselectie genomineerd voor de Business Engineering Award 1998. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door de Associatie van Business Engineers. In de historie van deze organisatie, die zich ten doel stelt het vakgebied van business (process) engineering te professionaliseren, is Van Loon het eerste MKB-bedrijf ooit genomineerd.

De leden van de Associatie van Business Engineers (ABE) houden zich beroepsmatig bezig met het vormgeven en veranderen van ondernemingen, organisaties en (semi-)overheidsinstanties. De winnaar van de Award ontvangt een kunstvoorwerp en een plaats aan de postdoctorale opleiding tot Master of Business Marketing, een gerenommeerde commercieel technische opleiding aan de Eindhoven University Forum for Continuing Education.
Eerdere winnaars van de prijs waren grote bedrijven zoals Obragas en Interpolis. Van Loon is het enige MKB-bedrijf tussen de tien inzenders voor de Award, maar behoort na diverse selectierondes toch tot de laatste twee meedingers.
Van Loon, lid van de Sectie ElektroComfortinstallateur van Uneto, is een innovatief bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van elektrotechnische toepassingen, beveiligings- en communicatiesystemen. Om beter in te spelen op de vraag vanuit de markt heeft Van Loon in samenwerking met technologie commissaris drs. Harm Hofman van de Fontys Hogeschool Eindhoven een nieuwe bedrijfsstrategie uitgestippeld.
De Technologie Commissaris is een project van Uneto, de brancheorganisatie van elektrotechnische ondernemers. Tijdens het project coachen docenten van het hbo of de universiteiten Uneto-bedrijven bij het doorvoeren van innovaties.

Intron-project
Op alle niveaus is de organisatie van Van Loon inmiddels ingericht om optimaal in te spelen op de behoefte en de situatie van de klant. Van Loon profileert zich als system integrator. Steeds meer oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, comfort, moderne communicatie, efficiëntie en energiebesparing, vragen om een integratie van systemen tot één werkend geheel. Het bedrijf biedt zijn klanten een advies op maat en een hoogwaardige totaaloplossing.
Een onderdeel van de nieuwe koers van Van Loon was de inrichting van het infocenter Intron. Daar presenteert Van Loon voorbeelden van geïntegreerde oplossingen op maat. De praktijk wijst uit dat het visuele inzicht in toepassingen verhelderend werkt. Zeker omdat de presentaties in Intron gesegmenteerd zijn naar de belangrijkste behoeften van klanten. Op die manier herkennen en ervaren bezoekers welke oplossingen de nieuwste technieken en technologiën bieden voor vraagstukken uit hun dagelijkse praktijk. Zij kunnen daardoor een afgewogen beslissing nemen.
Binnen Van Loon volgt een technologieteam de ontwikkelingen op de voet. De introductie van innovaties in het bedrijf gaat steeds gepaard met een opleidingsplan voor alle medewerkers, maar ook met kwaliteitsbewaking en -verbetering.

Jury-oordeel
Volgens de jury van ABE doet het verandertraject zoals gepresenteerd in het Intron-project, recht aan alle belangrijke aspecten van business engineering. Het onderscheidt zich bovendien in positieve zin van enkele andere inzendingen, doordat het een duidelijke externe motivatie kent en daardoor in de uitvoering primair van buiten naar binnen is gericht. Het project komt dan ook in aanmerking voor een definitieve nominatie.

Winnaar
Wie van de twee genomineerden de Award in ontvangst mag nemen, wordt 10 maart bekend gemaakt tijdens het congres van de Associatie Business Engineers. Meer informatie over de prijs is te vinden op de Internet-site www.a-b-e.nl.

Informatie
Voor meer informatie over Van Loon elektrotechniek, beveiligingen en telecommunicatie kunt u contact opnemen met marketing manager Jan Willem Theuns, telefoon 0162-320 736, e-mail (info@vanloon.com). Wilt u meer weten over de Sectie ElektroComfortinstallateur en het project Technologie Commissaris, dan kunt u contact opnemen met Sandre Douma van de afdeling communicatie van Uneto.


04 mrt 99 17:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie