Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CIDI-forum over Bijlmer lokt veel reacties uit

Datum nieuwsfeit: 05-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum Informatie en Documentatie Israël


Internet Persbericht
Den Haag, 5 maart 1999

CIDI-forum over Bijlmer lokt veel reacties uit

Den Haag, 5 maart 1999 - Het door CIDI geopende forum over de Bijlmer-enquête is een groot succes gebleken om vrijuit over het onderzoek en de ramp te discussiëren. Vanaf vandaag kan men reageren op een nieuwe stelling: Uit de reacties op onze eerste stelling over de Bijlmer-ramp blijkt dat het vertrouwen in de betrokken instanties en besluitvormers zoek is. Het is een prioriteit voor de politiek dit te herstellen.

Na twee weken hadden 119 geïnteresseerden gereageerd op de stelling 'De parlementaire enquete naar de Bijlmer-ramp wekt vooral emoties op, maar zal niet tot fundamenteel nieuwe inzichten leiden, noch over de lading van het El Al-vliegtuig, noch over het gevoerde beleid'. Van de ontvangen reacties was veertig procent het met deze stelling eens. Een vijfde was het er duidelijk niet mee eens. De overige reacties gingen in op allerlei andere aspecten van de Bijlmer-ramp en de enquête.

Het forum is te vinden op www.cidi.nl onder de button Forum Bijlmer-ramp.

Nadere informatie: Hadassa Hirschfeld, adjunct-directeur CIDI: (hadassah@cidi.nl).


(c)CIDI, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie