Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBO: projecten studeerbaarheid lonen

Datum nieuwsfeit: 05-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HBO-Raad


Persberichten

04-03-1999
HBO: projecten studeerbaarheid lonen

Vandaag heeft de commissie-Wijnen haar eindrapport over het studeerbaarheidsfonds gepresenteerd.
Uit het rapport blijkt dat de investering in de bijna 2000 projecten die door de hogescholen worden uitgevoerd, beantwoordt aan de doelstelling van kwaliteit en studeerbaarheid. In het hbo hebben de projecten vooral geresulteerd in verbeteringen van de systemen voor de kwaliteitsborging van het onderwijs en in vele vormen van onderwijsvernieuwing.

Met de projecten voor kwaliteit en studeerbaarheid is in het hbo een blijvende ontwikkeling in gang gezet naar meer maatwerk en flexibilisering van het onderwijs. Van meer maatwerk kunnen vooral nieuwe groepen die in de komende jaren naar het hbo gaan, zoals herintreders en allochtone studenten, baat hebben. Tijdens de behandeling van de begroting voor dit jaar heeft minister Hermans van OCenW toegezegd dat hij ‘tot in de spelonken van de begroting’ extra middelen zal zoeken voor het hbo om deze ontwikkeling verder gestalte te geven. De HBO-raad vertrouwt er op dat de Minister erin zal slagen deze extra middelen te vinden.

EINDE PERSBERICHT

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie