Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Global Crossing breidt netwerk uit

Datum nieuwsfeit: 05-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GLOBAL CROSSING

Global Crossing breidt netwerk uit

Global Crossing Breidt Zijn Pan-Europese Netwerk Uit Naar 24 Steden En Verzekert Zich Van Extra 'Rechten Van Overgang'


- Uitbreiding in Duitsland voegt zes nieuwe steden - waaronder Berlijn, München en Stuttgart - toe aan Pan European Crossing


- Het vastleggen van de 'rechten van overgang' in Frankrijk en Groot-Brittannië is een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van het wereldomspannende Global Crossing Network


- Pan European Crossing breidt uit tot een lengte van 11.000 kilometer, en verbindt 24 commerciële centra in Europa met de belangrijkste telecommunicatiemarkten van de wereld.

Hamilton (Bermuda), 3 maart (TTNN) - Global Crossing Ltd. (Nasdaq: GBLX) maakte vandaag bekend dat het een oostelijke ring van zes nieuwe steden - waaronder Berlijn, München en Stuttgart - zou toevoegen aan zijn eerder aangekondigde pan-Europese netwerk. Global Crossing maakte ook bekend dat het contracten heeft afgesloten om 'rechten van overgang' ( 'rights-of-way') en leidingen vast te leggen voor vier belangrijke routes voor het Pan European Crossing systeem in Frankrijk, waardoor een lengte van ongeveer 1.300 kilometer wordt toegevoegd aan de reeds bestaande routes.

In Groot-Brittannië zal Global Crossing de constructiewerken voor bepaalde sleutelroutes toewijzen aan McNicholas Construction Company Limited. Deze laatste onderneming zal in het Verenigd Koninkrijk zelf de 'rechten van overgang' verwerven en de nodige leidingen bouwen voor Global Crossing. Voor zijn andere routes in het Verenigd Koninkrijk heeft Global Crossing ook al principeakkoorden bereikt met verschillende leveranciers van de leidingen.

''Global Crossing is de eerste onafhankelijke aanbieder van de gedntegreerde onderzeese en ondergrondse netwerken die telecommunicatiemaatschappijen en internetproviders over de hele wereld nodig hebben,' zei Wim Huisman, als 'President' verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van Global Crossing.

''Onze aankondiging van vandaag vormt een belangrijke stap vooruit in de voortdurende ontwikkeling van ons naadloze en wereldomspannende netwerk, waarin we de belangrijkste grootsteden in Europa via onze onderzeese kabels verbinden met de Verenigde Staten, Azië en Latijns-Amerika.''

Belangrijkste steden in Europa

Het Pan European Crossing systeem van Global Crossing zal in totaal meer dan 600.000 km glasvezelverbindingen omvatten, gespreid over een geografische route met een lengte van 11.000 km, die 24 belangrijke grootsteden in Europa verbindt met het wereldomspannend glasvezelnetwerk van Global Crossing. Global Crossing heeft eerder al het sluiten van contracten bekendgemaakt voor 'recht van overgang' en leidingen in Duitsland, België en Nederland.

Pan European Crossing wordt in een aantal stadia ontwikkeld, met als eerste fase het onderling verbinden van 19 steden in 1999: Londen, Parijs, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Brussel, Hamburg, Hannover, Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, Berlijn, Dresden, Leipzig, Neurenberg, München, Stuttgart, Straatsburg, en Kopenhagen.

Voor het jaar 2000 zijn uitbreidingen van dit netwerk gepland naar Lyon, Marseille, Turijn, Milaan en Zürich. Verdere mogelijke uitbreidingen van het Pan European Crossing netwerk zijn die naar Rome, Barcelona, Madrid, Wenen, en de grote steden in Scandinavië, Oost-Europa, en Rusland.

Global Crossing is ook bezig met projecten voor de constructie van onderzeese glasvezelkabelverbindingen tussen Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, en voor een grondnetwerk in Japan.

Franse routes naar België en Duitsland

Muller Travaux Publics S.A. is de aannemer voor de eerst drie van de Franse routes. Alcatel Contracting S.A. is de aannemer van Global Crossing voor de vierde Franse route, die hieronder wordt beschreven. De contracten omvatten de 'rechten van overgang' en de constructie van de leidingen, te leveren op vastgelegde datums en tegen een vaste prijs. Deze recent vastgelegde routes vervolledigen het netwerk in Noord-Frankrijk en verbinden de drie inbelpunten ('points of presence') in Parijs met Londen, Brussel, en de grote steden in Duitsland:


- Parijs 'City Ring', met Roissy, La Defense en La Bourse. - Parijs naar Kortrijk, voor de verbinding tussen Frankrijk en België. - Parijs naar Straatsburg, voor de verbinding tussen Frankrijk en Duitsland. - Parijs naar Calais via Veules les Roses, dat de verbinding vormt tussen Parijs en de Franse kust.

Oostelijke ring breidt het netwerk in Duitsland uit

Global Crossing heeft ook de bouw van een nieuwe oostelijke ring in Duitsland aangekondigd. Deze zal zes steden toevoegen aan het Pan European Crossing netwerk: Berlijn, Dresden, Leipzig, Neurenberg, München, en Stuttgart. Tegen december 1999 zou het netwerk ook deze steden moeten kunnen bedienen.

Lucent levert de glasvezeltechnologie

Volgens de bepalingen van een leveringscontract voor Pan European Crossing, zal Lucent Technologies, Inc., Global Crossing zijn in de sector toonaangevende systemen voor optische netwerken leveren. Het gaat onder meer om de 80-kanaals WaveStar(TM) dense wavelength division multiplexing (DWDM - dichte golflengtestapeling) systemen en de WaveStar(TM) Bandwidth Manager. Het contract bepaalt ook het gebruik van de geavanceerde G655 vezel van Lucent. Volgens een algemene overeenkomst die in januari werd ondertekend, zal Lucent aan Global Crossing met voorrang toegang verschaffen tot de meest geavanceerde technologie die Lucent en Bell Labs kunnen aanbieden op het gebied van glasvezelsystemen voor toepassing onderzee en op het land.

Over Global Crossing

Global Crossing bouwt en exploiteert het eerste onafhankelijke wereldomspannende glasvezelnetwerk ter wereld dat geschikt is voor data-, spraak-, video- en internetverbindingen. Het Global Crossing netwerk zal zich uitstrekken over vier werelddelen en zich richten op zowat 80 procent van het internationale verkeer. Het operatiecentrum van de onderneming is gevestigd in Hamilton (Bermuda); de hoofdzetel van de holdingvennootschap is gevestigd in Los Angeles; de onderneming heeft kantoren in New York, Morristown (New Jersey, V.S.), San Francisco, Miami, Londen, Amsterdam en Buenos Aires.

Verklaringen in dit persbericht, die de bedoelingen, overtuiging, verwachtingen of voorspellingen van de onderneming of het management uitdrukken, zijn strikt toekomstgericht. Het is van belang te onthouden dat de feitelijke resultaten van de onderneming aanzienlijk kunnen verschillen van deze die worden vermeld in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Informatie betreffende factoren die ervoor zouden kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in de voornoemde toekomstgerichte verklaringen, is van tijd tot tijd te vinden in de dossiers die door de onderneming worden voorgelegd aan de Amerikaanse commissie van toezicht op het effecten- en beurswezen ('Securities and Exchange Commission'). Kopieën van deze dossiers kunnen worden opgevraagd bij de onderneming zelf of bij de SEC.

UNS

Contactpersonen: Investeerders/analisten: Jensen Chow, tel.: +1 310-385-5283, of via e-mail: (jchow@globalcrossing.com); of voor de pers: voor Europese reporters, Nguyen Le in Amsterdam, tel.: +31 6-223-82623 (mobiel), of via e-mail: (nguyen@PlanetAll.com); of Tom Goff in Los Angeles, tel.: +1 310-385-5231, of via e-mail: (tgoff@globalcrossing.com) - allen werkzaam bij Global Crossing Ltd.

Website: www.globalcrossing.bm


05 mrt 99 12:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...