Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA werkt samen met Heinrich Heine Universität Düsseldorf

Datum nieuwsfeit: 05-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit van Amsterdam


Grensoverschrijdende ambtenarenuitwisseling

UvA werkt samen met Heinrich Heine Universität Düsseldorf

Secretaris van de universiteit Ruud Bleijerveld bezocht deze week de Kanzler van de Heinrich Heine Universität Ulf Pallme König. Zij besloten de bestaande uitwisseling tussen UvA en deze Duitse universiteit voort te zetten. In het najaar van 1999 komt een medewerker van de Centrale Diensten van de Heinrich Heine Universität een paar weken meelopen aan de UvA. Dat is dan de tegenhanger van de stage die Toon van de Put, assistent van de secretaris, nu in Düsseldorf loopt.

Van de Put over zijn ervaringen: 'Wat ze in Düsseldorf willen, heeft de UvA voor een groot deel al gerealiseerd: meer bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor de individuele werknemer, flexibele werktijden, flexibele parttime mogelijkheden (daar is alleen 100% of 50% mogelijk) en prestatiebeloning en functioneringsgesprekken. Het gaat er allemaal nog wel van komen in Duitsland, maar de vraag is wanneer.'

Vanaf 2000 zal de uitwisseling uitgebreid worden buiten het Bureau van de Universiteit.

Laatste wijzigingen: 5 maart 1999 - (webmaster@uva.nl) Bron: Bureau Voorlichting en Redactie - Tineke Jong

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie