Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening tentoonstelling: Leidse 'kabinetten' in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

zaterdag 6 maart 15.30 uur

opening tentoonstelling "Leidse ‘kabinetten’ in den Haag" Ter gelegenheid van de opening van de Haagse vestiging van de Universiteit Leiden op 11 maart a.s., organiseert de universiteit een tentoonstelling met voorwerpen uit de universitaire collecties. De tentoonstelling wordt geopend door drs. P.P.M. Heijnen, wethouder van Onderwijs van de Gemeente Den Haag. Uitgangspunt van de tentoonstelling is het ‘Theatrum Anatomicum’, het anatomisch theater van de universiteit, waarvan de oudste inventarislijst stamt uit 1620. Deze verzameling vormde het begin van een groot aantal van de universitaire en de Leidse museale collecties. De verzameling groeide uit tot een reeks ‘kabinetten’, die de universiteit in de negentiende eeuw kende, kabinetten voor anatomie, natuurlijke historie, oudheden, gedroogde planten, munten en penningen, volkenkundige voorwerpen, natuur- en scheikundige apparaten. Er worden objecten tentoongesteld afkomstig uit de volgende collecties en musea:

Academisch Historisch Museum, Anatomisch Museum, Hortus Botanicus/Rijksherbarium, Prentenkabinet, Universiteitsbibliotheek, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden.

De tentoonstelling loopt van 6 tot en met 28 maart, en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, en zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, maandag gesloten. De toegang is gratis.

Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag, telefoon 070 346 17 35

(*) Nadere inlichtingen geneeskundige promoties: Bureau Voorlichting LUMC, tel. 071-5268005

Meer informatie: drs. W.P. van Amerongen, dienst Interne en Externe Communicatie

Tel. 071-5278026 / Email (W.P.van_Amerongen@bvdu.leidenuniv.nl) /

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie