Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse
Persberichten regio Groningen/

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Zevenhuizen - Overval bejaarde vrouw opgelost

De overval op een bejaarde vrouw in Zevenhuizen die zaterdag 20 februari heeft plaatsgevonden in haar woning door twee jongens, is opgelost. Als verdachten zijn aangehouden en gehoord een 14 en een 15 jarige plaatsgenoot van de bejaarde dame. Zij hebben de overval bekend. Zoals in een eerdere berichtgeving aangegeven bedreigden de jongens de vrouw in haar woning met een mes en dreigden alles stuk te slaan als ze geen geld kregen. Ze kregen toen een paar gulden, het enige wat de vrouw aan geld in huis had, en verlieten direct daarna de woning. De jongens zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam - Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding Een 22 jarige automobilist uit Slochteren die onder invloed van alcohol de auto bestuurde, veroorzaakte donderdagavond op de Farmsumerweg in Appingedam een frontale botsing met een tegenligger, een 30 jarige automobilist uit Appingedam. Vermoedelijk reed hij niet voldoende rechts waardoor de botsing ontstond. Controle aan het politiebureau leerde, dat de alcomobilist 510 eenheden alcohol in zijn adem had, hetgeen neerkomt op ongeveer 1,2 promille. De beide auto's zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl - Duitsers aangehouden voor graffiti
Twee Duitsers van 19 en 20 jaar zijn donderdagmiddag aangehouden toen ze werden betrapt bij het aanbrengen van graffiti op een aanwijzingsbord die op de Oterdumerpier stond in Delfzijl. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Delfzijl - Vernieler aangehouden
Donderdagmiddag werd een 28 jarige inwoner aangehouden die kort daarvoor in de portiek van zijn flat aan het Schuitenzand een viertal ramen had vernield. Hij verklaarde dit te hebben gedaan omdat hij gestrest was en zich moest afreageren. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Doezum - Inbraak woning
In een woning aan de Provincialeweg in Doezum is donderdagavond tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken. Het slot van de achterdeur werd geforceerd, waarna de gehele woning werd doorzocht. Er worden een paar duizend gulden vermist.
Gedurende de afwezigheid van de bewoners brandde er geen licht in de woning, zodat duidelijk was dat de bewoners afwezig waren. Dit soort woningen worden met name 's avonds door inbrekers uitgekozen.

Zuidhorn - Schoorsteenbrand
De brandweer van Zuidhorn rukte donderdagavond uit om een schoorsteenbrand aan De Gast in Zuidhorn te blussen. Buurtbewoners hadden gezien dat er vlammen uit het dak kwamen waarna de brandweer werd gewaarschuwd. Deze was juist op tijd, zodat de schade beperkt bleef bij een paar balken in het dak die verbrandden. Vermoedelijk is de brand ontstaan via de open haard.

Zevenhuizen - Autobrand
Een personenauto, bestuurd door een 36 jarige inwoner van Zevenhuizen, brandde donderdagmiddag op de Oude Streek door onbekende oorzaak volledig uit. De bestuurder merkte tijdens het rijden dat er vuur onder de motorkap vandaan kwam, waarna hij het voertuig tot stilstand bracht. Hij waarschuwde de brandweer die vervolgens niets anders kon doen dan nablussen. Het wrak is door een berginsgbedrijf afgevoerd.

Roodehaan - Legertruck zakt weg in berm, verkeer omgeleid Omdat een legertruck met twee pantservoertuigen was weggezakt in de berm van de Provincialeweg bij Roode Haan, moest het vracht en busverkeer enkele uren worden omgeleid. De Marechaussee heeft de werkzaamheden van de politie overgenomen en de zaak beveiligd tijdens de bergingswerkzaamheden die enkele uren inbeslag namen.

Niebert - Snelheidscontrole
Op de Molenweg in Niebert werden donderdagmorgen 313 voertuigen gecontroleerd op de snelheid. In totaal reden 30 bestuurders te hard. De hoogst genoteerde reed 83 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Veendam - Snelheidscontrole
Op het Skagerrak in Veendam werden donderdagmiddag 702 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 43 te hard. De hoogst genoteerde reed 81 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Winschoten - Winkeldief aangehouden
Een 21 jarige man uit Winschoten werd donderdag aangehouden, nadat hij van een rek die voor een winkel aan de Torenstraat in zijn woonplaats kleding had meegenomen ter waarde van 600 gulden. De man heeft de zaak bekend en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De man griste enkele truien en een shirt van het rek, waarna hij het op een lopen zette. Dit werd gezien door de verkoopster die onmiddellijk de achtervolging inzette op de fiets Daardoor werd de man kennelijk bang, waarna hij onderweg de kleding weggooide en uit het zicht verdween. Aan de hand van een signalement kon de politie de man even later opsporen en meenemen naar het bureau.

Stadskanaal - Alcomobilist
Bij een controle is donderdagnacht een 34 jarige automobilist uit Stadskanaal op de Amerikalaan in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Controle leerde, dat hij 415 eenheden alcohol uitademde hetgeen neerkomt op ongeveer 1 promille. Hij kreeg een rijverbod en een transactie van 700 gulden uitgereikt.

Stadskanaal - Vernielen ramen school
Van de Groenewegeschool aan de Oranjestraat in Stadskanaal zijn vermoedelijk woensdagmiddag of avond een tiental ruiten vernield. Onderzoek gaf aan dat dit vermoedelijk is gebeurd met een luchtdrukwapen waarmee gaten in de ramen zijn geschoten. Het gaat voornamelijk om de ramen aan de zijde van de Prinsessestraat. De schade bedraagt ongeveer 3000 gulden. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Stadskanaal tel 050-5997500.

Zakkenrollen
In Musselkanaal, Oude Pekela en Winschoten is donderdag een geval van zakkenrollen gemeld. In Musselkanaal raakte een 67 jarige mevrouw in een winkel aan de Willem Diemerstraat een portefeuille kwijt uit haar tas met daarin enkele honderden guldens.
In Oude Pekela werd uit de jaszak van een 45 jarige inwoonster van Winschoten een portemonnee weggenomen toen ze zich bevond in een winkel aan De Helling. In Winschoten verdween uit de jaszak van een 55 jarige mevrouw uit Winschoten met daarin enkele pasjes. Zij winkelde in de Langestraat. De politie adviseert om tijdens het winkelen zoveel mogelijk de hand aan de knip te houden en niet meer geld mee te nemen als nodig is. Verder is het belangrijk om in ieder geval niet de pincode op te bergen bij de bankpasjes. Niet zelden wordt na de diefstal van de portemonnee door de dief een bezoek gebracht aan de pinautomaat om te proberen geld van de rekening te halen. Voorkomen is beter dan genezen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...