Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeilen: Neeleman en Schrier tevreden over eerste race

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Mark Neeleman en Jos Schrier zijn in de eerste race als dertiende geeindigd in een veld van meer dan 100 boten.

"Alle toppers zijn aanwezig en het veld heeft de kracht van een WK, alleen zijn we met wat meer boten op het water," aldus Jos Schrier. "De wind was zwak en na anderhalf uur uitstel kon er toch bij
windkracht 2 gestart worden, we waren redelijk weg en zijn niet ontevreden over onze eerste race. Ons primaire doel is utizoeken hoe we de boot sneller kunnen laten lopen, want net als tijdens de Miami Olympic Classes Regatta in januari van dit jaar, merken we dat de boot niet snel genoeg is. We hebben er overigens wel een nieuwe mast opgezet en zijn nu samen met de Nederlander Kobus van de Berg aan het zoeken naar de juiste trim." Lachtend merkt Schrier op" "het is trouwens bij een temperatuur van 27 graden wel prettig zoeken." "Maar", zo gaat hij serieus verder "we moeten het wel vinden want dat is belangrijk voor de rest van het seizoen." Dagelijks wordt er 1 race gevaren die gemiddeld zo'n drie tot vier uur duurt met een lengte vn
10,5 mijl.

Uitslagen, stand na 1 race


1. John MacCausland/Phil Trinter USA

2. Mark Reynolds/Magnus Liljedahl USA

3. Ross MacDonald/Kai Bjorn CAN

13. Mark Neeleman/Jos Schrier NED

zie ook:http://www.sailing.org/regattas/99bacardicup/

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 72.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie