Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord

Laatst gewijzigd 8 maart 1999.

AANHOUDINGEN WEGEN DIEFSTAL UIT AUTO.

08/03: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee Hillegommers (17 en 24 jaar oud) aangehouden op verdenking van diefstal van een autoradio uit een op de Faleriolaan in Hillegom geparkeerde auto. Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van de auto-inbraak. Toen de agenten bijna ter plaatse waren, kwam hen een personenauto tegemoet rijden. Uit voorzorg werd deze auto alvast gecontroleerd, maar er werden geen bewijzen voor betrokkenheid bij de auto-inbraak aangetroffen. Toen kort daarna de signalementen van de personen bekend werden, bleken deze overeen te komen met de eerder gecontroleerde inzittenden van de personenauto. De agenten wisten de auto nog te achterhalen en de mannen aan te houden. De autoradio is nog niet teruggevonden. Vandaag stelt de politie een uitgebreid sporenonderzoek in en worden de verdachten nader aan de tand gevoeld.

DEUR POLITIEAUTO ONTZET BIJ AANHOUDING.

05/03: Een portier van een politieauto moest het in de nacht van vrijdag op zaterdag ontgelden, na de aanhouding van een 17-jarige Lissenaar op de Schoolstraat in zijn woonplaats. De hulp van de politie was ingeroepen bij een vechtpartijtje tussen twee personen. Toen agenten daar een einde maakten, bleek de Lissenaar nog niet uitgeraasd. Hij sloeg meteen een van de agenten tegen het hoofd. Hierop werd hij direct ingerekend. De Lissenaar, die flink onder invloed van alcoholhoudende drank was, bleef zich echter tegen zijn aanhouding verzetten. Eenmaal in de politieauto begon de man zijn lusten te botvieren op een van de portieren. Door met zijn voeten tegen de deur te trappen raakte deze ontzet. De man is ingesloten en in de loop van zaterdag gehoord. Tegen de Lissenaar is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, vernieling en verzet tijdens zijn aanhouding. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

ZAKKENROLLERS ACTIEF IN BLOKHUIS.

06/03: Zaterdag zijn in verschillende winkels op het Blokhuis in Lisse zakkenrollers actief geweest. De politie kreeg drie gedupeerden aan het politiebureau. In één geval werden de daders wel gezien, maar niet meer achterhaald. Het zou gaan om een ongeveer 22 jarige vrouw met een getinte huidskleur, lang donker haar en een korte zwarte jas. Bij haar was een ongeveer 12 jaar oude jongen, eveneens gekleed in een korte zwarte jas. Door de benadeelden is aangifte gedaan van de diefstal van hun portemonnee.

ZWAAR ONDER INVLOED IN DE AUTO.

07/03:

Een 31-jarige man uit Cruquius is zondagmiddag door de politie aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed in zijn auto over de Heereweg in Lisse reed. De man viel op aan zijn wat slingerend rijgedrag. Toen de agenten de man lieten blazen bleek hij de toegestane limiet ruim vijf keer te hebben overschreden (een promillage van 2,62). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Daarbij is zijn rijbewijs in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingevorderd.

AUTO OP Z'N KANT GEDUWD.

06/03: Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag, op de Wilgenrand in Noordwijk een Fiat Panda op z'n kant geduwd. De eigenaar hoorde rond 02.00 uur herrie buiten, maar zag alleen een jongen weglopen. Kort daarna werd hij door een buurvrouw geïnformeerd over de toestand van zijn auto. Deze lag op z'n kant op het parkeervak. De inmiddels gearriveerde politieagenten hielpen de eigenaar met het overeind zetten van de auto. Er was wat lakschade aan de auto ontstaan en een buitenspiegel afgebroken. Van de daders is niets bekend geworden. De politie zoekt getuigen van het voorval. Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze vernieling, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

ONDER INVLOED, MIDDEN OP ROTONDE.

07/03/: Een 40-jarige Rijnsburger belandde zondagavond op de kruising Herenweg / De Krom in Noordwijk, midden op de rotonde. Komende vanaf de Herenweg, wilde hij via de rotonde richting zijn woonplaats rijden. Hij vergat hierbij een rondje te maken en reed rechtdoor. De auto ramde daarbij een hekwerk en kwam midden op de rotonde tot stilstand. Niemand raakte gewond. De bestuurder was onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest wees uit dat de man ruim twee keer de toegestane limiet had overschreden (een promillage van 1,11). Tegen de Rijnsburger is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingevorderd. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

ONBEKEND MEISJE LASTIG GEVALLEN.

06/03: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Goohorstlaan in Noordwijk kennelijk een meisje lastig gevallen door een jongen op een bromfiets. Omwonenden werden wakker van gegil op straat en zagen buiten dat een jongen een meisje vasthield. Het meisje probeerde zich los te rukken en sloeg in de richting van de jongen. De knaap vertrok uiteindelijk op zijn bromfiets. Zowel de jongen als het meisje zijn niet meer achterhaald. Ook is er tot nu toe geen aangifte gedaan bij de politie. Onduidelijk is nog of het om een ruzie tussen twee bekenden gaat of mogelijk een geval van aanranding. Om duidelijkheid te krijgen wat er nu precies aan de hand geweest is vraagt de politie de betrokkenen contact op te nemen, telefoon: 071-364444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De

VERNIELING BUITENSPIEGEL EN BRIEVENBUS.

07/03:In de nacht van zaterdag op zondag hebben drie onbekend gebleven jongens op de Duinweg in Noordwijk een buitenspiegel van een geparkeerde auto getrapt en een brievenbus van een woning van het taluud gegooid. Twee getuigen zagen het een en andere gebeuren en spraken de knapen aan op hun gedrag. Deze gaven de getuigen daarop een grote mond en liepen vervolgens weg in de richting van de Schapedel. De politie heeft nog uitgezien naar de daders van de vernielingen, maar niemand meer aangetroffen. Van hen is alleen bekend dat het om drie jongens gaat in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, waarvan één gekleed in een donkere lederen jas en donker haar. Een ander droeg een beige jas en had licht haar. De derde persoon had een donkere stoffen jas aan en had donker haar. Het voorval gebeurde rond 02.30 uur. De politie zoekt getuigen van het voorval. Mensen die iets hebben gezien of bekend zijn met de identiteit van de daders worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

INZITTENDEN GEWOND BIJ AANRIJDING.

07/03: Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, op de kruising Ambachtsweg met de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout, raakten zondagavond twee inzittenden gewond. Een 24-jarige Noordwijkerhoutse liep door de aanrijding hoofdletsel op en een 75-jarige Noordwijkerhoutse nekletsel. Beiden zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het LUMC in Leiden. De aanrijding gebeurde toen een 79-jarige Warmonder, komende vanaf de Ambachtsweg, geen voorrang verleende aan een 23-jarige Noordwijkerhouter die over de 's-Gravendamseweg de kruising naderde. De auto van de Warmonder werd vol in de flank geramd. In tegenstelling tot de passagiers kwamen beide bestuurders met de schrik vrij. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een sleepbedrijf worden afgevoerd.

DIEFSTAL AUTO VANAF BEDRIJFSTERREIN.

04-05/03: Vanaf een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat in Noordwijk hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een witte bestelauto gestolen van het merk Mitsubishi, type L300. De auto stond geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein. De onbekend gebleven daders forceerden het slot van het hek om bij de auto te komen. De daders wisten ongezien met de auto te ontkomen. De eigenaar ontdekte de diefstal vrijdagmorgen. Hij deed aangifte bij de politie.

MOGELIJKE FIETSENDIEF ??.

06/03: Een getuige zag zaterdagmorgen op de Passage in Hillegom een afgesloten fiets in een auto geladen worden. De vrouw, van wie op dezelfde plaats ook al eens een fiets gestolen was, vertrouwde de situatie niet helemaal en sprak de man aan. Deze gaf te kennen dat het om de fiets van zijn vrouw ging en reed vervolgens weg. De getuige meldde het voorval bij de politie. Tot nu toe is daar nog geen aangifte van diefstal van een fiets op de Passage binnengekomen. Mocht iemand daar toch zijn fiets zijn kwijtgeraakt, dan vraagt de politie deze persoon dat even te melden, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...