Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten stad Groningen/

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Politie verspreidt groep jongeren

Met een korte charge, uitgevoerd door een tiental politiemensen met ondersteuning van twee politieruiters en twee hondengeleiders, heeft de politie van Groningen vanmorgen omstreeks 06.30 uur een grote groep jongeren verwijderd uit de Gelkingestraat. In een discotheek in de Gelkingestraat werd de afgelopen nacht een Blues-party gehouden waarbij ongeveer 1000 bezoekers aanwezig waren, waaronder een groep mensen uit Rotterdam. Tijdens het feest ontstond ruzie tussen deze groep en een groep Groningse bezoekers. Daarbij ontstond een vechtpartij op straat. De politie kon in eerste instantie een einde maken aan de vechterij, doch de betrokkenen wilden, ook na vordering door de politie, niet bij het horecapand weg gaan. Daarop is een korte charge uitgevoerd, waarbij door de politie gebruik is gemaakt van de wapenstok. Daarop verspreidde de groep zich en keerde de rust in de Gelkingestraat weer. Niemand raakte gewond. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Overval op speelgoedwinkel
Een nog onbekende man heeft gistermiddag omstreeks 17.30 uur een overval gepleegd op een speelgoedwinkel in de Oosterstraat in Groningen. De man vroeg een 22-jarige verkoopster om advies over speelgoed. Toen zij de man te woord wilde staan bedreigde deze haar met een mes en eiste geld. Onder bedreiging van het wapen heeft de vrouw de kassa geopend waarna de overvaller er met een nog onbekend geldbedrag van door ging. De verkoopster raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval met letsel
Bij een verkeersongeval op de Boteringebrug in Groningen is gisteravond omstreeks 22.45 uur een 26-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto over de Spilsluizen en botste op de kruising met de Boteringebrug tegen een andere auto, bestuurd door een 46-jarige man uit de gemeente Ten Boer, die haar geen voorrang verleende. De vrouw is met nekletsel overgebracht naar het Martini Ziekenhuis. De 46-jarige Ten Boerster bleek onder invloed van alcohol. Bij hem werd 0,9 promille gemeten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overval op cafetaria
Een 57-jarige medewerker van een cafetaria aan de Verlengde Hereweg in Groningen is gisteravond omstreeks 22.45 uur overvallen. De man was bezig met werkzaamheden in de keuken toen hij een klant hoorde binnen komen. Die klant bleek een gedeeltelijk gemaskerde man die met een mes dreigde en geld eiste. De cafetariamedewerker weigerde aanvankelijk geld af te staan, waarop tussen hem en de dader een vechtpartij ontstond. De medewerker kreeg hierbij een klap in het gezicht, waarna de overvaller kans zag om er met een geldbedrag van een paar honderd gulden vandoor te gaan. De cafetariamedewerker liep lichte verwondingen op aan een hand. De politie stelt een onderzoek in.

Gewonde man
In een woning aan de Violenstraat in Groningen trof de politie gisteravond omstreeks 00.15 uur een gewonde man aan. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Groningen, meldde zich hevig bloedend bij een vriend in de woning aan de Violenstraat. Die waarschuwde de politie. Bij onderzoek bleek dat het slachtoffer op de Grote Markt met een priem in zijn zij was gestoken. De man, die onder invloed van alcohol en mogelijk drugs verkeerde, wilde geen aangifte doen en wenste verder geen bemoeienis door de politie. Hij is door een ambulance voor behandeling naar het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Dief wordt onwel
In een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen heeft de politie gisteravond rond 01.00 uur een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door personeel betrapt bij het wegnemen van een bakje met kleingeld waarna hij werd overgedragen aan de politie. Bij aankomst op het politiebureau klaagde de man over hoofdpijn. Kort voordat de man zou worden ingesloten werd hij onwel, waarna hij is overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis. Daar werd een gebroken jukbeen geconstateerd, waaraan het slachtoffer geopereerd moet worden. Hij is opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal en de oorzaak van de verwondingen.

Bestuurster onder invloed
Aan de Koninginnelaan heeft de politie vannacht omstreeks 01.45 uur een 53-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw reed opvallend langzaam en slingerend in een auto. Tevens negeerde zij een stopteken van de politie. Op de hoek van de Nassaulaan stopte de vrouw. Bij controle door de politie bleek zij zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd een promillage van 2,5 vastgesteld. Omdat, gezien de toestand van de verdachte, de ademanalyse niet volledig kon worden uitgevoerd is er van de vrouw tevens een bloedproef genomen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De vrouw is na verhoor heengezonden.

Vrouw mishandeld
Op de Nieuweweg in Groningen is vanmorgen omstreeks 04.00 uur een 31-jarige vrouw uit de Stad met een mes gestoken. De vrouw liep in de richting van de Oostersingel en werd aangesproken door een haar onbekende man die in een portiek stond. De man zei dat hij met haar wilde praten. De vrouw wilde dat niet en deelde dit de onbekende man mee. Die werd daarop kwaad en trok een mes waarmee hij stekende bewegingen in de richting van de vrouw maakte. Zij kon een aantal steken ontwijken maar werd geraakt in haar schouder. Het slachtoffer liep snijwonden op waaraan zij in het Academisch Ziekenhuis is behandeld. De politie onderzoekt de zaak.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie