Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Computer Associates kondigt Unifleet aan

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

COMPUTER ASSOCIATES KONDIGT UNIFLEET AAN, DE MEEST GEAVANCEERDE WAGENPARK BEHEEROPLOSSING VAN DE AUTOMOBIELINDUSTRIE

CA EN VETRONIX CORPORATION WERKEN SAMEN AAN DE LEVERING VAN BEDRIJFSKRITISCHE AUTOGEGEVENS EN VOORZIEN IN PRO-ACTIEF ONDERHOUD EN TROUBLESHOOTING GEBASEERD OP UNICENTER TNG

Nieuwegein / New York, 4 maart 1999- Computer Associates International, Inc. (CA), wereldmarktleider in bedrijfsbrede beheersoftware, kondigt haar entree aan in de automobielindustrie met UniFleet, een geavanceerde oplossing die grote wagenparken beheert. Deze oplossing kan wagenparkbeheerders helpen grotere winsten te creëren, waarbij in grote mate kosten worden bespaard.

CA's UniFleet zal gebaseerd zijn op de Unicenter TNG-technologie, die internationaal al gebruikt wordt als de voornaamste oplossing voor het beheer van complexe computer- en communicatie-omgevingen. CA heeft gekozen voor Vetronix Corporation als haar ontwikkel- en marketingpartner voor UniFleet. Vetronix heeft expertise op het gebied van auto on-board systemen en heeft zeer veel relaties in de automobielindustrie.

Door de bewezen technologie van Unicenter TNG te gebruiken voor het verzamelen en beheren van grote volumes van gegevens van diverse bronnen, voorziet UniFleet wagenparkbeheerders van de mogelijkheid om op afstand diagnoses te kunnen uitvoeren. Dit gebeurt voorafgaand aan de aflevering van voertuigen, en de lange reis, zodat er minder mankementen voor komen. Verder kunnen ondersteunende concurrerende voordelen worden bereikt dankzij het bieden van nieuwe services.

Vetronix zal via haar In-Vehicle Products unit hardware en softwareproducten leveren. Deze worden gebruikt voor het bewaken en beheren van gegevensvariabelen van voertuigen. De informatie wordt via draadloze verbinding naar Unicenter TNG gestuurd. UniFleet zal daarna automatisch nieuwe gegevens aan de bestaande toevoegen om daarmee specifieke wagenpark-applicaties aan te sturen. Voorbeelden van gegevens die kunnen worden bewaakt zijn onder meer snelheid, uitlezen van de kilometerstand, benzine/olie-niveau, aantal toeren per minuut, diagnose foutcodes, deur open/dicht, gebruik van airbag en GPS-gegevens.

"UniFleet heeft de potentie om de manier waarop bedrijven hun wagenpark beheren, totaal te veranderen", zegt J.P. Corriveau, CA Senior Vice President of Advanced Technology. "Het geeft wagenparkbeheerders niet alleen direct toegang tot gegevens per voertuig, maar voorziet ook in uiterst waardevolle informatie over het gehele park, waardoor betere beslissingen genomen kunnen worden en de operationele efficiency verbeterd wordt."

Met UniFleet kunnen grote wagenparken centraal en pro-actief worden beheerd. Gegevens over de locatie van elke auto, benzineverbruik, onderhoudsgeschiedenis, gemiddelde snelheid en andere kenmerken en de huidige status van alle bewaakte subsystemen, zoals powertrain en ABS, zijn direct beschikbaar voor beheerders. UniFleet zal ook tijdschema's van services volgen en eigenaren informeren wanneer een gepland onderhoud nodig is. Gewapend met deze rijkdom aan informatie kunnen wagenparkbeheerders betere beslissingen nemen over voertuiggebruik en -onderhoud. Tevens kunnen ze sneller op mogelijke problemen reageren.

"CA en Vetronix willen de automobielindustrie een unieke kans bieden om een technologie te gebruiken die al enorm succesvol in de computerindustrie is en hiermee een oplossing aan de uitdaging van efficiënt wagenparkbeheer bieden", legt Jim Zaleski, President van Vetronix, uit. "We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met CA en hopen onze wagenparkklanten nog beter te kunnen ondersteunen met UniFleet, om daarmee hun operationele efficiëntie te vergroten. Door volledig nieuwe mogelijkheden voor deze markt te creëren, bieden we zeer hoge toegevoegde informatie- en servicewaarde."

UniFleet maakt het voor beheerders eenvoudiger om voertuiggegevens te bekijken en te analyseren via haar drie-dimensionale gebruikersinterface. UniFleet voorziet ook een eenvoudige implementatie door functies als automatische 'discovery' van beheerde voertuigen, geïntegreerde gegevens-backup, beveiligingsfuncties en een state-of-the-art helpdesk-applicatie. Dit draagt eraan bij dat bedrijfskritische gegevens niet verloren kunnen gaan en dat gevoelige informatie, zoals de voertuiglocatie, beveiligd is en alleen door geautoriseerd personeel bekeken kan worden.

"Computer Associates heeft een uniek inzicht gedemonstreerd in de manier waarop beheertechnologie gebruikt kan worden voor veel andere kritische zakelijke uitdagingen waarbij IT-bronnen betrokken zijn", zegt Paul Mason, Vice President of Infrastructure Software Research, International Data Corporation. "De applicatie van Unicenter TNG's krachtige beheer en bewakingsfunctionaliteiten voor wagenparken, heeft de potentie om echte bottom-line waarde voor klanten te leveren. Dit is indicatief voor de enorme operationele bekwaamheden die CA in veel andere markten kan aanbieden."

Unicenter TNG is al succesvol geweest bij het wereldbekende McLaren-raceteam om voertuiggegevens te analyseren. Unicenter TNG droeg bij aan het winnen van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1998. Het is de meest populaire oplossing geworden voor het beheren van complexe zakelijke informatiesystemen.

CA en Vetronix deden hun aankondiging op de Society of Automotive Engineers Congress in Detroit, waar ze de technologie demonstreerden onder auspiciën van de Intelligent Data Bus (IDB)-standaard organisaties.

Vetronix Corporation een privé onderneming met hoofdkantoor in Santa Barbara, Californië, en werd in 1984 opgericht. Vetronix is een markleider op het gebied van autoservice-apparatuur. Het bedrijf is actief in zowel de automobiel OEM- en aftermarket segmenten van de automobielservice-industrie. Vetronix is leverancier van handheld diagnosetesters en/of bijbehorende applicatie-software aan OEM-bedrijven in de automobielindustie, zoals General Motors, Adam Opel, Honda, Toyota, Nissan, Isuzu, Suzuki en Kia. Vetronix testers en diagnosesoftware nemen een belangrijke plaats in de markt in. Meer dan 40 procent van alle nieuwe voertuigen die wereldwijd worden geproduceerd, worden ondersteund op dealerniveau met OEM-gebruikte technologie, die ontworpen en ontwikkeld is door Vetronix Corporation. Vetronix producten worden in 45 landen gedistribueerd. Meer informatie over Vetronix is te verkrijgen via het worldwide web www.vetronix.com.

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), is wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische software voor zakelijk gebruik. Computer Associates levert software, ondersteuning en integratiediensten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het bedrijf telt 13.000 medewerkers en realiseerde over het kalenderjaar 1998 een omzet van 5,1 miljard US dollar. Bij de Nederlandse vestiging van Computer Associates in Nieuwegein werken ruim 130 mensen. U kunt CA bereiken op het worldwide web www.cai.com of via www.cai.com/offices/holland/.

Alle producten en merknamen waaraan gerefereerd wordt, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Computer Associates B.V. Sandra Wasseur, Marketing Manager
Postbus 577, 3430 AN Nieuwegein
Tel (030) 604 83 45
Fax (030) 605 12 34
Email (wassa01@cai.com)

of:

Sterk Werk Communicatie B.V. Wilbert Scheer, Communicatieadviseur
Tel (010) 456 78 49
Fax (010) 456 28 68
Email (wilbert@sterkwerk.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...