Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brand in sloppenwijk van Dhaka, Bangladesh

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Brand in sloppenwijk van Dhaka, Bangladesh

Op zondag 28 februari brak een verwoestende brand uit in de sloppenwijken van Agargaon nabij Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Agargaon is een programmagebied van Foster Parents Plan/PLAN International waar zon 10.000 families wonen en 3.642 Foster Parent-kinderen.

De brand brak uit om 11.00 uur s morgens en duurde zon drie uur. De brand is begonnen in een keuken en greep vervolgens razendsnel om zich heen. Vanwege de smalle straatjes kon de brandweer zich met moeite een weg banen naar het getroffen gebied.

De schade is groot: Zon 3000 huishoudens zijn getroffen in zeven wijken waaronder 860 Foster Parent-families. Ook heeft de brand enkele levens gekost. Zover bekend zijn er geen doden gevallen onder de Foster Parent-families.

PLAN Bangladesh is onmiddellijk overgegaan tot de verstrekking van eerste hulp in samenwerking met de lokale medische organisatie Bangladesh Women Health Care. Verder levert PLAN Bangladesh i.s.m. de plaatselijke overheid en andere NGOs voedsel en water Momenteel inventariseren de medewerkers van PLAN/Bangladesh de schade onder de Foster Parent-families.

last updated: 08/03/99

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie