Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Limburg keurt kleiwinning bij Tegelen-Belfeld goed

Datum nieuwsfeit: 08-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Streekplanuitwerking hoogterras Tegelen vastgesteld


39/99

Maastricht, 8 maart 1999

STREEKPLANUITWERKING HOOGTERRAS TEGELEN VASTGESTELD

Om nieuwe winning van 900.000 ton Tegelenklei mogelijk te maken hebben Gedeputeerde Staten de streekplanuitwerking Tegelen-Belfeld vastgesteld. Het gaat om een gebied van 30 hectare, waarvan 20 ha op Belfelds en 10 ha op Tegels grondgebied. In het Provinciaal Ontgrondingenplan (POP) 1992 was 70 ha aangewezen als zoekgebied voor kleiwinning. De nieuwe winning voorziet in de behoefte van de regionale dakpannenindustrie. Aan het plan is natuurontwikkeling gekoppeld.

Voorafgaand aan de vaststelling van de streekplanuitwerking is uitvoerig nagegaan of er een economische noodzaak was voor nieuwe winning van Tegelenklei. De betrokken dakpannenindustrie heeft in de onderbouwing voor nieuwe winning gesteld dat Duitse klei niet aan de gewenste eisen voldoet. Daarnaast benvloeden hoge transportkosten de concurrentiepositie nadelig. In de overwegingen bij het vaststellen van de uitwerkings van het streekplan is, naast overleg met betrokken partijen in Nederland, ook overleg gevoerd met Duitse overheden. Mogelijke negatieve gevolgen voor de drinkwatervoorziening aan Duitse zijde worden niet verwacht. Daarvoor worden maatregelen voorgeschreven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie