Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Praktijkdag Microbiologie, presentatie nieuw Methodenboek

Datum nieuwsfeit: 09-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Zuivel


PERSBERICHT

Dinsdag 9 maart in de Reehorst te Ede

Praktijkdag Microbiologie met presentatie nieuw Methodenboek

Het vakblad VMT (Voedingsmiddelentechnologie), een uitgave van uitgeverij keesing Noordervliet in Houten, organiseert op dinsdag 9 maart een studiedag over microbiologie in de voedingsmiddelenindustrie getiteld:

Praktijkdag Microbiologie: methoden en ontwikkelingen.

Centraal op deze dag staan de ervaringen met klassieke en snelle microbiologische analysemethoden. Verder zullen de ontwikkelingen met betrekking tot validatie, het gebruik van referentiematerialen, verificatie van de procesbeheersing door middel van microbiologische richtwaarden worden geschetst. De dag wordt afgesloten met een toekomstbespiegeling over de borging en validatie van demicrobiologische veiligheid van voedingsmiddelen en gecaterde maaltijden.

Uniek boek: Microbiologie van Voedingsmiddelen

`s Middags zal het nieuwe boek Microbiologie van Voedingsmiddelen; methoden, principes en criteria officieel worden gepresenteerd. Dit naslagwerk is de opvolger van het uit 1990 daterende boek Mikrobiologisch Onderzoek van Levensmiddelen;strategie, principes en methoden, dat in de sector beter bekend is als "het blauwe boek van Mossel". Uiteraard bevat de nieuwe uitgave het meest actuele overzicht van dit moment. Daarnaast is de informatie op onderdelen uitgebreid. Voorbeelden daarvan zijn het vermelden van de criteria bij de meer dan 30 behandelde micro-organismen en het verduidelijken van tal van bevestigingsreacties met behulp van full colour illustraties. Daarnaast zijn twee nieuwe delen Voedselveiligheid en Snelle detectiemethoden toegevoegd. Het boek is dan ook uitgegroeid tot hèt microbiologisch methodenboek van Nederland en Vlaanderen. Deelnemers aan de praktijkdag krijgen dit boek geheel gratis.

Voor meer informatie kunt u bellen met Keesing Noordervliet, t.a.v. A. van de Ridder, tel. 030-6358503 of faxen: 6358500.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie