Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking nieuwe NVJ-handleiding voor redactiecommissies

Datum nieuwsfeit: 09-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Vereniging van journalisten

Handleiding voor redactiecommissies

Het dagelijks bestuur van de sectie dagbladen heeft voor redactiecommissies een nieuwe handleiding laten maken. Deze handleiding wordt dinsdag 9 maart tijdens een speciale bijeenkomst voor alle redactiecommissie-leden in Utrecht uitgereikt. Redactiecommissies voeren -volgens de Dagblad CAO- overleg met directie en hoofdredacties over de werkomstandigheden van journalisten en de toepassing van de CAO-bepalingen. Daarnaast fungeren zij voor de NVJ als aanspreekpunt op de redactie.
Volgens NVJ-secretaris Tien Nicolaas is het werk van de redactiecommissies zeker niet altijd eenvoudig. Redactiecommissies worden soms geconfronteerd met moeilijke vragen en het is niet altijd direct duidelijk welke zaken tot de werkzaamheden behoren. Om het werk te ondersteunen is daarom een handleiding gemaakt, waarin een heleboel zaken op een korte en heldere wijze worden uitgelegd. Het programma voorziet onder meer in workshops over enkele lastige en actuele CAO-kwesties en een forumdiscussie met medewerking van Johan Olde Kalter, hoofdredacteur/directeur De Telegraaf, Hans Goessens, hoofdredacteur Limburgs Dagblad en Jan Gerritsen, redacteur NRC Handelsblad.
Plaats: Auberge Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15 te Utrecht. Aanvang: 13.00 uur.
Aanmelding vooraf bij het NVJ-secretariaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie