Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld voor jonge kunstenaars en jeugdtheater

Datum nieuwsfeit: 09-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 09-03-1999

Persbericht
Nummer: 24

EXTRA GELD VOOR JONGE KUNSTENAARS EN JEUGDTHEATER

Twaalf jeugdtheatergezelschappen hebben vandaag gezamenlijk bijna een miljoen gulden extra ontvangen van Staatssecretaris Rick van der Ploeg van cultuur. Het geld is bedoeld om de voorstellingen van de gezelschappen beter bereikbaar te maken voor de scholen.

Het bedrag maakt onderdeel uit van het extra budget dat in 1999 voor kunst en cultuur wordt uitgetrokken. Behalve naar jeugdtheater gaat er ook extra geld naar jonge kunstenaars en vernieuwende kunstvormen op het gebied van film, nieuwe media en podiumkunsten en naar audiovisuele conservering.
Ontvangende instellingen zijn onder meer het Fonds voor de Amateurkunst (0,5 miljoen voor multiculturele projecten), het Nederlands Fonds voor de Film (3 miljoen voor jonge filmmakers en scenarioschrijvers), het Maurits Binger Instituut (0,25 miljoen voor de producentenopleiding), het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (0,15 miljoen voor versterking van de organisatie), het Hollland Animation Film Festival (0,1 miljoen voor capaciteitsverruiming), instellingen aangesloten bij het Virtueel Platform (0,75 miljoen), het Nederlands Film Museum (1,5 miljoen voor conservering) en de Mondriaan Stichting (0,5 miljoen voor conservering).

De jeugdtheatergezelschappen zijn Theater Artemis (Den Bosch), Theatergroep Maccus (Delft), Theatergroep Wederzijds (Amsterdam), Jeugdtheater Sonnevanck (Enschede), Tejater Teneeter (Nijmegen), Speeltheater (Edam), Het Muztheater (Zaandam), Stella (Den Haag), Theater Sirkel (Sittard), Huis aan de Amstel (Amsterdam), Theater De Citadel (Groningen) en Kalebas Produkties (Amsterdam).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie