Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor project Theaterstichting Paradox Groningen

Datum nieuwsfeit: 09-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 9 maart 1999 Persbericht nr. 56

Anderhalve ton voor theaterproject van Theaterstichting Paradox

De Theaterstiching Paradox heeft van de provincie Groningen de opdracht gekregen een theaterproductie te maken voor allochtone jongeren. Gedeputeerde Staten hebben in principe besloten voor deze opdracht een subsidie van ƒ150.000,-- te verlenen. De theaterproductie zal de naam "Kleshis Pauwer" dragen en is een intercultureel theaterproject voor jongeren in de provincie Groningen. Twintig jongeren van allochtone afkomst worden uitgenodigd een voorstelling te maken over en voor jongeren herkenbare en actuele thema's. Het is de bedoeling dat "Kleshis Pauwer" vanaf februari 2000 wordt uitgevoerd voor ongeveer 4.000 scholieren in de leeftijd van 12-18 jaar in acht theaters over de provincie Groningen. Aan de hand van deze productie wordt tevens een educatief project ontwikkeld, zodat ook in de klassen van het voortgezet onderwijs verder gewerkt kan worden aan de inhoud van de voorstelling (bijvoorbeeld lesbrieven, workshops). Aan de statencommissie Bestuur, Financiën en Cultuur wordt gevraagd een oordeel te geven over dit principebesluit.

Theaterstichting Paradox heeft tot doel het ontwikkelen en ondersteunen van theateractiviteiten die gericht zijn op het bevorderen van een theatercultuur voor kinderen, jongeren, amateurs en culturele minderheden. Men maakt gebruik van de Theaterwerkplaats in Kantens, een grote boerderij met repetitieruimte, slaapgelegenheid en een grote ruimte voor het maken van eigen theatervoorstellingen. Paradox richt zich zeer intensief op het werken met (allochtone) jongeren. In het verleden heeft dit onder andere geresulteerd in het maken van de productie "Kicking Shoes". Daarnaast maakt Paradox sinds enkele jaren jaarlijks een zomerproductie die de afgelopen jaren door de provincie op incidentele basis is gesubsidieerd.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie