Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten gedeputeerde staten Provincie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluiten gedeputeerde staten d.d. 9 maart 1999

Assen, 9 maart 1999
Persberichtnummer 99-059Grenscorrectie tussen de gemeenten Meppel en De Wolden De provincie heeft de grenscorrectie tussen de gemeenten Meppel en de Wolden goedgekeurd. De gemeenten besloten een klein gebied aan de Emsweg toe te voegen aan De Wolden. Dit gebied ligt ongeveer acht kilometer ten oosten van Meppel. De grenswijziging is mede een gevolg van de reconstructie van spoorwegovergangen. De gemeenteraden van Meppel en De Wolden stemden november vorig jaar al in met de grenscorrectie. De wijziging gaat in op 1 januari volgend jaar.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Annet Terpstra van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592)
365263)

Coevorden blijft onder preventief toezicht van provincie De provincie blijft gedurende het lopende jaar preventief toezicht houden op het financiële beleid van de gemeente Coevorden. Gedeputeerde staten stellen het gemeentebestuur voor het toezicht te beperken tot nieuw beleid. Begrotingswijzigingen die betrekking hebben op dit jaar vallen buiten dit zogenoemde ' toezicht op maat'.
Coevorden heeft als reactie hierop laten weten het ingediende bezwaarschrift te willen intrekken.
Tijdens ambtelijk overleg tussen de provincie en de gemeente is gebleken, dat de begroting die Coevorden vorig jaar indiende niet in alle opzichten voldoende duidelijkheid verschafte over de financiële positie. Bij de nadere beoordeling is onder andere vastgesteld, dat het begrotingstekort voor 1999 van 2,4 miljoen gulden niet langer moet worden gezien als een gevolg van de gemeentelijke herindeling.
Gedeputeerde Henk Weggemans is blij met de financiële helderheid die er nu is. 'De begroting van Coevorden heeft onze instemming, zij het dat voor nieuw beleid nog wel goedkeuring van de provincie nodig is.'
De provincie besloot eind 1998 de gemeente Coevorden onder preventief toezicht te stellen omdat de begroting voor dit jaar niet in evenwicht was en het ook niet aannemelijk was dat dit in de eerstvolgende jaren het geval zou zijn.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Sjoerd Dijkstra, hoofd Stafgroep Communicatie, telefoon (0592)
365262 of 06 - 22245436)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (05920) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie