Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bacardi Cup: slecht resultaat op derde wedstrijddag zeilen

Datum nieuwsfeit: 10-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Mark Neeleman en Jos Schrier .

"Direct na de start was het al duidelijk dat deze race niet goed ging," aldus Jos Schrier . "We hadden een perfecte startplek gekozen, helemaal aan het einde van de denkbeeldige startlijn. Bij een stabiele wind kruis je dan snel langs het veld heen om de koppositie te pakken. Helaas liep het anders want tijdens de start draaide de wind 30 graden en konden we onmogelijk voor alle boten langsvaren en kwamen achteraan het veld te liggen. En in een veld van honderd boten, die allemaal dobberen bij windkracht 1- 2, is helaas een snelle inhaalmanoeuvre niet mogelijk. We zien dit gewoon als onze aftrek," zo besluit Jos Schrier .

Jos Schrier ziet echter ook een positieve kant aan deze gevaren race: "Het positieve van deze race is dat we geen problemen met onze bootsnelheid hadden en daardoor kan ik ook stellen dat deze 40e plaats absoluut niet representatief is voor onze prestaties. We nemen risico’s bij de start en dat moet ook, anders kan je beter geen topsport bedrijven, maar soms pakt dat verkeerd uit, dat hoort nu eenmaal bij de sport,

Uitslagen, stand na 3 races:

pl naam land r1 r2 r3 pnt

1 Ross MacDonald/Kai Bjorn Can 3 1 8 12

2 Eric Doyle/Brian Terhaar USA 7 10 1 18

3 Peter Vessela/Mike Dorgan USA 11 3 14 28

15 Mark Neeleman/Jos Schrier Ned 13 7 40 60

zie ook:http://www.sailing.org/regattas/99bacardicup/

Laat meer artikelen zien over: Bacardi Cup
_________________________________________________________________

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 72.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie