Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Desmyter op Vlaams departement Leefmilieu & Infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 10-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 9 MAART 1999

F. Desmyter leidt departement Leefmilieu & Infrastructuur

Bij arrest van 8/2/1999 vernietigde de Raad van State het besluit van de Vlaamse regering van 25/6/1993 waarbij een secretaris-generaal benoemd werd voor het departement Leefmilieu en Infrastructuur. De Raad van State was van oordeel dat niet was bewezen dat de aanspraken van kandidaat die het annulatieberoep indiende, in voldoende mate waren afgewogen t.a.v. de aanspraken van de benoemde kandidaat.

De Vlaamse regering heeft nu beslist om, zoals gebruikelijk is in dergelijke situaties, de procedure te hervatten waar zij volgens de Raad van State fout gelopen is. Meerdere arresten tonen aan dat de Raad van State met deze werkwijze kan instemmen. Indien voor deze mogelijkheid geopteerd wordt, dienen de kandidaturen vergeleken te worden van de ambtenaar die het annulatieberoep instelde bij de Raad van State en van de ambtenaar wiens benoeming werd verbroken. Daarbij moet de benoemende overheid rekening houden met de elementen die bij de eerste beslissing gekend waren. De keuze tot hervatten van de procedure is conform de bepalingen van het Vlaams Personeelsstatuut, meer bepaald artikel VIII 116.

Na een grondige afweging van de titels en verdiensten van de te vergelijken kandidaten, benoemde de Vlaamse regering de heer ir. Fernand Desmyter opnieuw tot secretaris-generaal van het departement Leefmilieu en Infrastructuur.

info : Jan Adriaensens, woordvoerder van de minister-president - tel. (02) 227 29 11

e-mail: (persdienst.vandenbrande@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie