Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expansiesteun voor nv Pharming in Geel

Datum nieuwsfeit: 10-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 9 MAART 1999

Expansiesteun voor nv Pharming in Geel

Op voorstel van Vlaams minister voor Economie en KMO Eric VAN ROMPUY heeft de Vlaamse regering het expansiedossier van de nv Pharming te Geel goedgekeurd. De nv Pharming investeert in Geel 706 miljoen fr. in een vestiging voor het maken van medicijnen op basis van konijnenmelk. De nieuwe vestiging staat zowel in voor onderzoek en ontwikkeling als voor de eigenlijke productie van de geneesmiddelen. Hierdoor zullen 50 mensen aan de slag kunnen gaan.

Pharming NV is de Vlaamse dochteronderneming van de Nederlandse Pharming Holding. De groep realiseerde in 1998 een succesvolle beursintroductie. In Geel wordt een afzonderlijke eenheid opgericht die zich concentreert op de ontwikkeling en de commercialisering van geneesmiddelen voor menselijk gebruik op basis van konijnenmelk.

Voor dit doel heeft Pharming nv een gepatenteerde productietechnologie ontwikkeld. Via het inbrengen van een menselijk gen in een moederkonijn wordt een hele generatie konijnen gekweekt die een menselijk eiwit in de melk afscheidt. Op basis hiervan kunnen nieuwe geneesmiddelen worden ontwikkeld. Het eerste concrete doel is de ontwikkeling van een behandeling voor de ziekte van Pompe, een relatief weinig voorkomende maar dodelijke spierziekte waar momenteel geen enkele behandeling voor bestaat.

De investering beloopt iets meer dan 700 miljoen fr. Meer dan 45 % van dit bedrag wordt geïnvesteerd in de oprichting van een eigen onderzoeksafdeling. Het hele ondernemingsproject zal 50 nieuwe arbeidsplaatsen meebrengen. De nieuwe eenheid moet voor eind dit jaar klaar zijn.

De nv Pharming is een project dat mede vanuit het VITO en het Broekman Instituut opgestart werd. Het werd bij het voorafgaandelijk basisonderzoek ook ondersteund door het IWT.

info : Walter Aertsens, woordvoerder van minister Van Rompuy - tel. (02) 227 23 11 e-mail: (persdienst.vanrompuy@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie