Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportkampioenen gemeente Borsele gehuldigd

Datum nieuwsfeit: 10-03-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

De sportkampioenen zijn weer gehuldigd

Jaarlijks worden aan het eind van het Borsels Sportfestijn de sportkampioenen en de sportvrijwillig(st)ers uit de gemeente Borsele gehuldigd. Vrijdag 26 februari j.l. was het weer zover. 's-Middags waren de jeugdkampioenen tot 12 jaar aan de beurt en 's-avonds zijn de overige kampioenen in het zonnetje gezet. Tevens werden voor de eerste keer de Sportman, de Sportvrouw, de Sportploeg en de Sportbelofte van de gemeente Borsele bekend gemaakt.

De jeugdkampioenen

In totaal werden er vanuit de sportverenigingen ongeveer 100 jeugdkampioenen voorgedragen. Deze waren allemaal afkomstig uit de voetbalwereld. Alvorens de jeugdkampioenen werden gehuldigd, werden ze een sportieve middag aangeboden met een mini-voetbaltoernooi. Om vier uur was wethouder F.J. Tollenaar aanwezig om de kampioenen te huldigen en hen een gemeentelijk presentje aan te bieden. De jeugdkampioenen waren afkomstig vanuit de volgende verenigingen:


* s.v. Apollo: D 1;


* s.v. Hoedekenskerke: F 1;


* v.v. Kwadendamme: F 1;


* v.v. Volharding: D 1;


* s.v. Heinkenszand: D 2; E 3 en F 1;


* s.v. Nieuwdorp / Lebo: E 1.

De senior-kampioenen

Door diverse sportverenigingen werden in totaal ongeveer 50 senior-sportkampioenen voorgedragen en tevens één sportvrijwilligster. Tijdens een gezellige bijeenkomst in de Stenge te Heinkenszand werden de kampioenen geïnterviewd door presentator Eddy Bogaert, waarna ze door wethouder Tollenaar het gemeentelijk presentje werden overhandigd.

In deze categorie waren er de volgende kampioenen:


* de heer W. de Kok van de Lewedorpse Biljart Vereniging;


* de heer F. Koens van de handboogsportvereniging Spes Nostra uit Ovezande;


* de springgroep jongens en meisjes van s.v. Atlas uit Heinkenszand, met een

speciale vermelding voor Nicole Caljouw;


* mevrouw J. Haver-de Jonge van tennisvereniging 's-Heer Abtskerke;


* mevrouw T. Platschorre, die namens de tennisvereniging SVH uit Hoedekenskerke was voorgedragen als sportvrijwilligster;


* Elma Noordzij van de atletiekvereniging AV'56 uit Goes;


* het pupillen viertal van de damvereniging PWG uit 's-Gravenpolder;


* The Showgirls uit 's-Heerenhoek;


* Frank Rentmeester van de handboogsportvereniging U.N.O. uit Ovezande;


* de meisjes B van de handbalvereniging Orion uit Heinkenszand.

De sporters van het jaar 1998

Aan de eind van de huldiging werden door wethouder Tollenaar de sporters van het jaar 1998 bekend gemaakt. Deze mensen zijn uit alle voorgedragen kampioenen geselecteerd door de leden van de Sportraad Borsele.

Tot SPORTBELOFTE is uitgeroepen ELMA NOORDZIJ die in 1998 Zeeuws kampioen op het onderdeel hoogspringen is geworden met een sprong van
1.65 cm.

Tot SPORTPLOEG is gekozen THE SHOWGIRLS. Het A-team van deze vereniging heeft het zilver behaald bij de Nederlandse kampioenschappen Freestyle.

SPORTVROUW van 1998 is geworden JAQUELINE HAVER - de JONGE. Deze tennisster is Zeeuw kampioen geworden in het dames enkelspel in de categorie D1.

Tenslotte is tot SPORTMAN van 1998 gekozen FRANK RENTMEESTER. Hij heeft diverse aansprekende successen op zijn naam staan op het gebied van het handboog-doelschieten.

De huldiging van de sportkampioenen was weer de feestelijke afsluiting van het Borsels SPORTFESTIJN, wat gedurende de drie dagen dat dit festijn heeft geduurd ongeveer 900 deelnemers heeft getrokken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie